Ziua Mondială a Scriitorilor: Cei mai celebri scriitori din toate timpurile, ale căror opere trebuie să le citeşti

În fiecare an, pe data de 3 martie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Scriitorilor, o zi dedicată tuturor făuritorilor de magie literară, a celor care ne-au condus pe tărâmurile imaginaţiei sau ne-au încântat cu dulcea rimă, iar cu prilejul acestei zile am creat o listă cu doar câţiva scriitori importanţi.


J.E. Luebering afirmă în cartea sa următoarele: „Deschideți o carte – orice carte. În ea veți găsi cuvinte, desigur, dar priviți cu atenție și veți găsi, de asemenea, artă, creată în detaliu, de un scriitor suficient de mândru pentru a-și semna numele lui sau ei pe lucrare.”


Scriitori excepţionali au existat mereu, încă din cele mai vechi timpuri şi până în prezent, fiind clasați de-a lungul timpului în funcție de operele scrise și de impactul acestora asupra cititorilor. Astăzi, ne reamintim doar câteva nume care au contribuit la dezvoltarea literaturii universale.

15 scriitori ale căror opere merită să le citeşti:

 1. William Shakespeare
 2. Dante Alighieri
 3. Lev Tolstoi
 4. Homer
 5. Feodor M. Dostoievski
 6. Jane Austen
 7. Charles Dickens
 8. Victor Hugo
 9. Giovanni Boccaccio
 10. Edgar Allan Poe
 11. Alexandre Dumas
 12. Fraţii Grimm
 13. Agatha Christie
 14. J. R. R. Tolkien
 15. Stephen King

Chiar dacă în această listă se menţionează puţini autori, sunt oameni din timpuri diferite, oameni cu idei şi teme distincte, scriitori care se adresează unor cititori de o anumită vârstă şi care sunt mai mult sau mai puțin apreciați de oamenii din întreaga lume.


Conform lui J.E Luebering, influența unui scriitor este determinată de capacitatea de a rămâne relevant sute de ani după publicarea inițială a operei şi că nu se poate citi o lucrare a unor autori de acest gen fără a fi influențaţi într-o anumită privinţă . „Aceasta este puterea unei scrieri 《grozave》. Și acesta este realul motiv pentru care citim.”


Bineînţeles că există o sumedenie de alţi scriitori importanţi, iar nouă nu ne rămâne altceva de făcut decât să citim cât mai mult şi să descoperim o multitudine de autori deosebiţi. Prin urmare, în spiritul Zilei Mondiale a Scriitorilor, vă urez spor la citit!

Surse: „Cei mai influenți 100 de sciitori din toate timpurile – J. E. Luebering”, Ranker
Editor: Nicoleta Corugă

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă