Vineri începe maratonul de vaccinare anti-COVID la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Boc: ,,Avantajele sunt colosale”

maratonul de vaccinare
Sursa foto: Monitorul Cluj

Vineri, 14 mai, se dă startul maratonului de vaccinare anti-COVID-19 și pentru clujeni. Maratonul de vaccinare va începe vineri, la ora 16,00 și se va încheia luni, 17 mai, la ora 8,00. Timp de trei zile și trei nopți, sute de medici, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” (UMF) Cluj-Napoca vor vaccina voluntar atât clujenii, cât și oameni din alte localități, la Sala Polivalentă BT Arena.

Serul utilizat la maratonul de vaccinare va fi cel de la Pfizer-BioNTech, iar clujenii se pot imuniza fără o programare în prealabil, având nevoie doar de buletin. Totuși, cei care s-au înscris pe platforma de programare la vaccinare au prioritate la administrarea vaccinului. Acest eveniment face parte din programul ,,Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj”.

Minorii care au împlinit vârsta de 16 ani și care doresc să se vaccineze în acest weekend la Cluj-Napoca vor trebui să prezinte un acord scris al unui părinte sau reprezentant legal.

20 de cabinete de vaccinare la BT Arena. Rapelul, în același loc

La Sala Polivalentă BT Arena vor fi amenajate 20 de cabinete de vaccinare care să asigure un flux continuu, non-stop, pentru clujenii care aleg să se imunizeze în acest weekend.

Rapelul va fi administrat trei săptămâni mai târziu, în intervalul 4-7 iunie, tot la BT Arena. Accesul în centrul de vaccinare se va face dinspre Cluj Arena, iar imunizarea propriu-zisă va avea loc pe holul etajului I al Sălii Polivalente.

Maratonul, organizat de UMF Cluj-Napoca

Maratonul de vaccinare anti-COVID-19 din Cluj-Napoca este un eveniment organizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu instituțiile locale și județene, dar și cu sprijinul spitalelor universitare din Cluj-Napoca.

,,Am organizat acest maraton din dorința de a oferi o șansă la vaccinare tuturor celor care își doresc să se vaccineze și nu au avut posibilitatea până acum. Pentru acest eveniment, comunitatea noastră academică a realizat o mobilizare de forțe extraordinară și ne bucurăm de implicarea unui număr foarte mare de studenți și cadre didactice din cadrul universității noastre, precum și a personalului medical din spitalele clujene. Vom fi la datorie, pentru clujeni, de vineri, începând cu ora 16,00 și până luni dimineața. (…) Vă așteptăm plini de entuziasm și cu speranța de mai bine!”, se arată în mesajul transmis de prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Apel de participare la maraton și din partea lui Emil Boc

Primarul Emil Boc a afirmat că ,,drumul spre o viață normală trece prin vaccinare” și că ,,avantajele sunt colosale, mult mai mari ale vaccinării decât a celorlalte modalități, cum ar fi testul PCR”. Cu această ocazie, Emil Boc i-a îndemnat pe clujeni să meargă la maratonul organizat în acest weekend la Cluj-Napoca și să se imunizeze, pentru a reveni cât mai repede posibil la o viață normală.

Sursa: Monitorul Cluj

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă