Vecinii României au schimbat strategia de vaccinare. Nu mai există vaccinarea în etape

Guvernul de la Sofia a fost obligat de către dezinteresul bulgarilor de a se vaccina să schimbe strategia și să renunțe la etape. Astfel, aceștia vor oferi vaccinul oricui dorește decizie care a condus la creşterea notabilă a numărului persoanelor imunizate, relatează Agerpres.

Cel mai mic procent din Europa

După ce premierul Boiko Borisov a dispus vineri ca centrele de vaccinare să fie deschise pentru toată lumea, circa 33.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele trei zile, faţă de 90.000 în cele şapte săptămâni anterioare, Bulgaria ajungând acum la un procent de circa 1,7% din populaţie vaccinată, cel mai mic din Europa.

Oamenii nu se prezintă la programări

În mesajul în care a anunţat renunţarea la strategia de vaccinare anti-COVID-19 în etape, premierul Bulgariei a deplâns faptul că numai circa 10% dintre persoanele care au cerut să fie vaccinate, conform etapei în care se regăseau, s-au prezentat la centrele de vaccinare la data când au fost programate.

Ce spun sondajele?

Potrivit sondajelor, aproximativ jumătate dintre bulgari refuză vaccinarea anti-COVID-19, iar alţi circa 23% încă se mai gândesc dacă se vor vaccina. Cea mai mare cantitate de vaccin comandată de guvernul bulgar este din cel produs de AstraZeneca, 4,5 milioane de doze, faţă de 3 milioane de doze Pfizer/BioNTech şi 460.000 Moderna.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă