Vaccinarea obligatorie pentru studenții UBB care doresc să stea la cămin pe timpul verii

Pentru studenţii Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB), care doresc să utilizeze căminele în scop personal pe perioada verii, vaccinarea anti COVI-19 este obligatorie. Însă, pentru studenții care își desfășoară în perioadă verii activități didactice obligatorii, vaccinul nu va fi obligatoriu.

Această decizie a fost luată din necesitatea  de a nu se crea focare COVID-19 în căminele studențești peste vară, care ar afecta atât orașul, cât și începerea anului universitar 2021-2022, conform NewsUBB.

Ce declară rectorul UBB

UBB se pregătește să înceapă anul universitar 2021-2022 în logica clasică. Dar acest lucru depinde atât de condițiile pandemiei și de reglementările naționale, cât și de măsurile interne. Măsura vaccinării pentru acei studenți care doresc să utilizeze peste vară, “în regim hotelier”, căminele UBB este o astfel de măsură, luată democratic, inclusiv cu participarea studenților, pentru a nu crea premisele unor focare COVID-19 în căminele studențești peste vară, care ar afecta atât orașul, cât și începerea anului universitar 2021 – 2022.

Așadar, este o decizie comună pentru a putea pregăti fără riscuri mari un nou an universitar 2021-2022, fără a discrimina pe cineva academic (nimeni nu este oprit de la un act academic). Mai mult decât atât, vom analiza la următoarea ședință a Consiliului de Administrație dacă vaccinarea poate să fie înlocuită (nu doar ca măsură excepțională) cu prezentarea periodică a unui test și/sau cu dovada trecerii prin boală; deja, așa cum este precizat în Hotărârea Consiliului de Administrație al UBB, dacă vaccinarea nu se poate realiza ca urmare a unor condiții medicale, atunci se aplică măsuri alternative pentru a permite cazarea (ex. testare periodică, gruparea căminelor etc.). În fine, împreună cu reprezentanții Consiliului Studenților din UBB, venim în întâmpinarea studenților, ajutându-i să se vaccineze, astfel încât să putem reveni cât mai curând la condițiile normale, firești de cazare și studiu, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Rectorul UBB, Daniel David a mai adăugat faptul că UBB este o instituție care își bazează deciziile luate pe știință și totodată, susține campania națională de vaccinare.

Total
147
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă