Universitatea Babeș Bolyai cumpără hotelul Opera Plaza. Acesta va fi noul sediu al Facultății de Drept

UBB a decis cumpărarea hotelului de cinci stele, Opera Plaza, din Cluj-Napoca, pentru a-l transforma în noul sediu al Facultății de Drept. Pentru a îl cumpăra, senatul universității a aprobat alocarea sumei de 40 de milioane de lei plus TVA.

40 de milioane de lei pentru cumpărarea hotelului Opera Plaza

„A fost aprobată tranzacția pentru cumpărarea acestui hotel, care va deveni Facultate de Drept în viitor. După ce se va organiza achiziția, spațiile vor fi reamenajate pentru studenți, tot ceea ce ține de săli de curs, laboratoare și ateliere. Este un proces de durată. Momentan suntem în primă fază, când Senatul Universității a aprobat achiziția. Acum urmează ca toate documentele să fie trimise la București pentru a fi aprobate printr-o Hotărâre de Guvern. După ce vom avea toate aceste acte, vom trece la reamenajarea hotelului”, a declarat Laura Irimieș pentru Monitorul Cluj.

„UBB a vrut prima dată să preia sala de conferințe aflată în partea din spate, dar apoi discuțiile s-au extins asupra întregului complex hotelier. Noi nu am zis nu, mai ales că există și acceptul Senatului UBB pentru demararea tranzacției. Sperăm că negocierile vor merge pe calea pe care ne-o dorim”, a declarat Călin Buzoianu, proprietarul hotelului.

Facultatea de Drept UBB va avea un nou sediu

Este primul hotel de cinci stele dat în funcțiune în Cluj-Napoca,  în care s-a investit suma de 4,5 milioane de euro și a fost finalizat în 2016. Opera Plaza se află în centrul istoric al orașului Cluj-Napoca, la numai 200 m de Opera Română și la 900 m de Piața Unirii. Hotelul dispune de 64 de camere care pe  vor deveni ulterior săli de cursuri, seminarii și birouri.

Universitatea Babeș Bolyai a mai realizat o achiziție de acest fel în anul 2013 pentru Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. S-a cumpărat Hotelul Topaz, care a fost transformat în săli de curs, seminarii, birouri plus o cantina pentru studenții de la FSPAC. Proiectul a costat 1,3 milioane de euro.

Editor: Topoliceanu Larisa
Sursa: Monitorul Cluj, Ziua de Cluj

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă