Un nou studiu AstraZeneca dovedește că vaccinul este sigur și eficient. Totuși, încrederea europenilor este minimă

Doze de vaccin. Sursa foto: AstraZeneca

Un nou studiu publicat astăzi dovedește că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca este sigur și eficient. Aceste informații pot oferi vaccinului șansa de a fi aprobat atât în SUA, cât și în Asia. Datele arată că vaccinul este eficient în proporție de 79% și ar putea crește încrederea publicului în acest vaccin.

Citește și: UE respinge cererea Angliei de a-i trimite dozele de AstraZeneca produse în Olanda

Multe țări europene au oprit utilizarea dozelor AstraZeneca la începutul acestei luni, după ce unele rapoarte indicau că serul a fost legat de evenimentele în care mai mulți oameni au dezvoltat cheaguri de sânge. De atunci țările au reluat inocularea după ce autoritatea europeană competentă a spus că vaccinul este sigur. Un sondaj efectuat luni a arătat că europenii au rămas sceptici cu privire la siguranța sa.

Liderii din Asia au încercat să crească încrederea publicului, administrându-și serul AstraZeneca, pe fondul îngrijorării unei încetiniri a lansării globale a vaccinărilor care ar putea afecta lupta împotriva COVID-19, care a ucis peste 2,8 milioane de oameni în întreaga lume.

Lansarea AstraZeneca a fost printre primele și cele mai ieftine dintre vaccinurile COVID-19 care urmează să fie dezvoltate și lansate la un volum ridicat și va fi principalul program al vaccinării în mare parte a țărilor în curs de dezvoltare.

Încrederea în AstraZeneca

Un studiu realizat de YouGov arată că încrederea în vaccinul AstraZeneca este de doar 68% în cele mai mari patru state din UE – Germania, Franța, Spania și Italia. În Anglia, încrederea este de 70%, dar vaccinul Pfizer beneficiază de o încredere mai mare în toate statele menționate.

Total
49
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă