Un muncitor de la cariera Morlarca a fost prins sub un versant. Nu prezenta semne vitale atunci când a fost scos de sub dărâmături

Un angajat, în vârstă de 50 de ani, de la cariera Morlarca, județul Cluj, aflat într-un utilaj cu gabarit ridicat, a fost prins sub un versant. Pompierii, împreună cu angajați de la carieră, au încercat timp de opt ore să-l scoată pe bărbat de sub dărâmături. În momentul în care acesta a fost scos din utilaj nu prezenta semne vitale.

„În fapt bărbatul, în timp ce opera un utilaj hidraulic, excavând material din peretele vertical al carierei, a fost surprins de o alunecare de material din perete, utilajul fiind acoperit cu pietre și nisip.

La fața locului s-a intervenit în vederea eliberării personei aflate în cabina excavatorului, iar în urma activităților de salvare, a fost constatat decesul persoanei.

În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal”, transmite Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

Cele două utilaje cu care s-a încercat dezgroparea muncitorului
Cele două utilaje cu care s-a încercat dezgroparea muncitorului
Utilajul în care a fost blocat bărbatul
Momentul când bărbatul a fost scos din cabina utilajului

Context

Cariera de la Molarca este exploatată de firma Grandemar. „Carierele sale sunt amplasate în centrul Transilvaniei, în zona în care s-au pus bazele activităţii de extracţie și prelucrare industrială a pietrei pentru construcţii. În decursul anilor, carierele au trecut, pe rând, prin diverse forme organizatorice sau administrative, dar Clujul a rămas întotdeauna centrul administrativ care a influenţat activitatea economică, financiară şi tehnologică a acestei subramuri de activitate”, se arată pe site-ul instituției.

Reamintim că acționariatul majoritar al Grandemar s-a modificat în 1997. Atunci, acţionar majoritar societatea olandeză Bloem International. Alt acţionar important este societatea de construcţii Strabag Hungaria Epito Kft.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă