UE respinge cererea Angliei de a-i trimite dozele de AstraZeneca produse în Olanda

Uniunea Europeană (UE) respinge cererea Angliei de a transporta vaccinul AstraZeneca (AZ) produs într-o fabrică din Olanda descrie un oficial, relatează Reuters. Reamintim că, până în acest moment, populația engleză a fost vaccinată în proporție mai mare față de populația UE.

„Britanicii insistă asupra faptului că uzina Halix din Olanda trebuie să le livreze substanța medicamentoasă produsă acolo. Lucrurile nu funcționează așa”, a descris un oficial citat de Reuters.„Ceea ce se produce în Halix trebuie să meargă în UE”, a adăugat oficialul.

Subcontractorul Halix, unul dintre producătorii ce produc ser AZ, este listat ca furnizor atât pe contractul pe care compania AstraZeneca l-a semnat cu Anglia, cât și pe cel semnat cu UE.

„Comisia Europeană va ști că restul lumii se uită la ea și la modul în care se comportă în această privință. Dacă contractele se întrerup, acest lucru este foarte dăunător pentru un bloc comercial care se mândrește cu privire la regulile legii ”, a declarat ministrul apărării Ben Wallace la Sky News ca răspuns la o întrebare despre amenințarea președintelui Comisiei, Ursula Von der Leyen, de a bloca exporturile către Marea Britanie.

Uniunea Europeană a amenințat miercuri că va bloca exporturile de vaccinuri COVID-19 către Marea Britanie pentru a proteja doze rare pentru proprii cetățeni, Von der Leyen declarând că situația epidemiologică se înrăutățește.

Momentan, serul AZ produs la Halix nu beneficiază de aprobare în UE, iar vaccinul produs acolo nu poate fi folosit. Momentan nu se știe care este stocul de doze de vaccin stocat de Halix.

Două fabrici din Marea Britanie conduse de Oxford Biomedica și Cobra Biologics sunt, de asemenea, listate ca furnizori ai UE în contractul cu AstraZeneca, dar până acum nu a fost livrat niciun vaccin din Marea Britanie către UE, în ciuda cererilor anterioare ale Bruxelles-ului.

Total
16
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă