Trei bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au răpit o clujeancă de 15 ani

O tânără de 15 ani a fost la un pas de a nu-și mai vedea familia niciodată. Trei bărbați au răpit-o, dar aceasta a reușit, într-un final, să scape și să anunțe autoritățile.

Inspectoratul de Poliție Cluj (IPJ) anunță că trei bărbați, care au răpit ieri o fată de 15 ani din Baciu, au fost arestați de polițiști. Cei trei au vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Tânăra a sărit din autovehiculul în care a fost constrânsă să intre, iar acum se află în siguranță.

Din datele poliției, cei trei ar fi constrâns-o fizic pe tânăra de 15 ani să se urce într-un autovehicul. În timpul deplasării, tânăra a deschis una dintre portiere și a fugit din mașină. Cei trei acuzați riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 10 ani, conform codului penal.

Anunțul IPJ

„La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale și cei ai Secției 1 Poliție au reținut pentru o perioadă de 24 de ore trei bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.


În fapt, polițiștii au fost sesizați la data de 14 ianuarie, în jurul orei 18.40, cu privire la faptul că o tânără care se afla pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, ar fi fost constrânsă să urce într-un autoturism, care ulterior a fost pus în mișcare.


Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că un tânăr de 26 de ani, din municipiul Lugoj, județul Timiș, a coborât din autoturismul menționat și ar fi contrâns-o fizic pe tânără de 15 ani, din comuna Baciu, județul Cluj, să urce în interiorul acestuia.

După câteva momente, în timp ce autoturismul se deplasa în zona intersecției străzilor Cuza-Vodă – Frédéric Joliot-Curie, tânăra a deschis una dintre portiere și a ieșit afară din interiorul autovehiculului.


În baza sesizării s-au constituit echipe operative complexe pentru identificarea în cel mai scurt timp a autoturismului și a persoanelor implicate, iar în cursul nopții mașina indicată a fost depistată pe raza localității Ciucea, în județul Cluj.


Pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc fapta, cei trei bărbați au fost conduși la sediul Poliției municipiului Cluj-Napoca, fiind ulterior reținuți pentru 24 de ore”, anunță IPJ.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă