Tânărul vameș care a ajuns pe un ecran din Times Square. A salvat români prin donarea de sânge

Robert Bagdi, un tânăr de 23 de ani din județul Bihor, este un donator de sânge avid. Acesta a reșit să salveze peste 60 de vieți cu sângele pe care l-a donat. Este mărinimos și atent la nevoile din jur, încurajându-i pe toți cei cu care vorbește să doneze.

Din dorința de a ajuta oameni

Robert spune că are o pasiune pentru donat sânge. El subliniază că ceea ce face este menit să îi încurajeze pe oameni. Mai mult, este menit să asigure o încredere generală în Poliția Română întrucât din poziția lui de vameș, el interacționează cu o mulțime de oameni. Referitor la meseria pe care și-a ales-o, Robert spune că și-a ales-o destul de târziu. În clasa a XII-a acesta a decis că dorește să facă parte din forțele de ordine.

„Doresc să impun o anumită autoritate în fața celor care intră în contact cu mine astfel încât în urma unei întâlniri, cetățeanul să poată pleca cu o părere foarte bună despre Poliție, să fie mândru că reprezentăm această țară și să fie oricând convins că poate apela cu încredere la noi și că îi stăm la dispoziție”, spune Robert.

Este o mândrie faptul că am donat sânge

Robert Bagdi spune că pentru el este o mândrie faptul că poza lui a ajuns în Times Square și ,bineînțeles, faptul că donează sânge. Modest, spune că „nu este ceva deosebit să donezi de 20 de ori”. El adaugă faptul că, probabil, noua faimă este atribuită vârstei pe care o are. „Mă simt apreciat”, spune acesta.

„Nu am realizat niciodată cât de important este ceea ce fac eu. Vă dați seama că mă bucur să ajut lumea și că știu că sângele meu ajunge acolo unde e nevoie”, mai spune Robert.

Cum donează Robert sânge

Robert face două tipuri de donare. Donare totală și donare trombocitară. Aceasta din urmă presupune extragerea trombocitelor din sânge, iar apoi reintroducerea sângelui în corp. Acest lucru îi ajută pe suferinzii de cancer în lupta acestora cu boala.

Pe lângă asta, tânărul spune că ar vrea ca mult mai multă lume să doneze sânge. El atribuie deficiența sângelui donat din România fricii.

„Oamenii trebuie să își facă curaj să intre pe ușa centrului de transfuzie, să vadă dacă îndeplinesc criteriile de donat și să își facă curaj să pășească în salon și să facă un bine. Eu îi îndemn pe toți să meargă să doneze pentru că viașa celor bolnavi stă în mâinile celor care ar putea să meargă să doneze”, declară Robert Bagdi.

Despre Blood Network

Campania Blood Network a fost un proiect inițiat de organizatorii Untold și Neversea prin care donatorii puteau primi un bon valoric pentru achiziționarea unui abonament la festivalurile Untold sau Neversea.

„Caravana de donare de sange Blood Network este la centrul de transfuzii din Cluj-Napoca! Spitalele au nevoie de sange! Poti salva o viata cu un gest atat de simplu si poti primi un bilet gratuit la UNTOLD sau la Neversea daca donezi in weekend! Cine doneaza in timpul saptamanii primeste un voucher valoric la achizitionarea unui abonament la UNTOLD sau la Neversea!”, declara Ioana Chereji în vara acestui an.

Total
1
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă