Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, susține nevoia educației sexuale în școli

Ministrul Educației susține faptul că este nevoie de ore de educație sexuală în școlile din România. În prezent, elevii au parte de astfel de ore, în cadrul disciplinei Educație pentru sănătate, însă este o materie opțională, unde nu participă mulți elevi, conform Digi 24.

 „Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Digi24.

Ministrul a mai adăugat și faptul că subiectul  a fost deja inclus în școli, în planurile-cadru pentru licee, unde se stabilesc ce materii se predau și numărul de ore aferent fiecărei materii în parte în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai afirmat Ministrul Educației.

Editor: Topoliceanu Larisa

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă