Senatul respinge cererea lui Klaus Iohannis privind educația sexuală

Klaus Iohannis a înaintat o cerere Senatului prin care solicita reexaminarea legii care prevedea  introducerea materiei numite educație sanitară în loc de educație sexuală. Prin această lege participarea elevilor la orele de educație sanitară era condiționată de acordul scris al părinților. Totuși, Senatul a respins marți cererea președintelui Klaus Iohannis.

Deși președintele a cerut reexaminarea legii, partidele PSD, PNL și AUR au contestat vehement introducerea în școli a cursurilor sub denumirea de educație sexuală. Aceste partide au susținut legea actuală, cu prevederile existente.

Cei din partidul USR PLUS au fost singurii care au susținut  legea, însă având numele de educație sexuală și de asemenea, considerând că este excesiv ca de acordul părintelui să depindă accesul la educație al copilului.

Patriarhia a avut și ea un cuvânt de spus

Patriarhia Română a declarat marți, 22 iunie, faptul că se opune introducerii în școală a orelor de educație sexuală. Aceasta susține că un astfel de demers reprezintă „un atentat asupra inocenței copiilor, care îi poate marca pe viață”.

BOR consideră că introducerea orelor de educație sexuală sunt „obiectul unor mari presiuni ong-istice și partinice”, prin care doresc să suprasolicite programa elevilor care este deja una destul de încărcată la momentul acesta. De asemenea, BOR afirmă că este un act care ignoră voința părinților.

„Patriarhia Română, dar și celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor școlare de orice tip de ideologie, precum <ideologia de gen> sau de <recomandările> ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa și BZgA, intitulat „Standarde pentru educația sexuală in Europa, un cadru pentru factorii de decizie politică, specialiști și autorități din domeniul educației și sănătății.

Ideologizarea informațiilor transmise elevilor in cadrul școlar, care trebuie sa rămână unul curat și neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicție cu scopul real și ultim al educației: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale și al eticii virtuții ca expresie a echilibrului și normalității.”, a transmis Patriarhia Română.

„Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață.

În acest sens, mai multe studii realizate în diferite țări au demonstrat că o astfel de abordare a educației copiilor a avut ca urmare începerea vieții sexuale mai devreme, cu implicațiile de rigoare, fără vreo îmbunătățire în plan social.”, a mai adăugat Patriarhia Română.

Sursă: Digi24.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă