Seară neagră la Cluj. Record de accidente în decurs de câteva ore

Seara de 24 februarie a fost una neagră pentru județul Cluj. În decurs de doar câteva ore au avut loc nu mai puțin de 4 accidente rutiere. Seria negativă a continuat și în această dimineață când, la Tureni, un șofer s-a oprit cu mașina într-un copac, iar la Florești s-a dat alerta pentru un autoturism în flăcări.

Mașină răsturnată pe Calea Turzii

În jurul orei 20.20 a fost înregistrată o solicitare pentru echipele de intervenție ca urmare a răsturnării unui autoturism pe Calea Turzii din municipiul Cluj-Napoca. Trei persoane au fost consultate de către echipajele SMURD, dintre care doi bărbați, în vârstă de cca 20 de ani, au fost transportați la spital investigații și îngrijiri de specialitate. La evaluarea primară aceștia prezentau afecțiuni ușoare spre medii, erau în stare de conștiență și cooperanți.

Pompieri au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsuri de prevenire a incendiilor, având în vedere că autoturismul respectiv a avariat și un branșament de gaz, pentru care a fost solicitată intervenția echipei furnizorului de utilități pentru remedierea avariei, prin dispeceratul ISU Cluj.

„Din primele date, un conducător auto în vârstă de 46 de ani, care se deplasa înspre P-ța Cipariu, ar fi pierdut controlul asupra direcției, autovehiculul răsturnându-se în afara părții carosabile, în dreptul unui imobil, pe celalalt sens de mers. În urma evenimentului au fost răniți doi tineri de 21 și 23 de ani, pasageri în auto. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, transmite IPJ Cluj.

Citește și Accident pe Calea Turzii în Cluj-Napoca. Autoturism răsturnat și un branșament de gaz avariat

Accident în Piața Mihai Viteazul

În jurul orei 21.30 a fost înregistrat un alt apel în legătură cu un eveniment rutier, produs în Piața Mihai Viteazul, pentru care era solicitată intervenția pompierilor. Au fost dislocate două autospeciale și un echipaj SAJ la locul accidentului unde a fost găsit autoturismul avariat, în care se afla un bărbat de cca 30 de ani, și un arbore rupt și răsturnat pe partea carosabilă. Pompierii au acționat pentru evacuarea persoanei folosind echipamente speciale, astfel încât să nu-i agraveze leziunile suferite, după care a fost preluat de către echipajul SAJ pentru investigații și îngrijiri de specialitate. Bărbatul prezenta multiple traumatisme și pierderi de conștiență. Ulterior pompierii au acționat pentru degajarea ramurilor copacului pentru a nu periclita pietonii care treceau pe trotuarul respectiv.

Citește și Accident în Piața Mihai Viteazul din Cluj-Napoca. Un bărbat a ajuns la spital cu multiple traumatisme

Accident pe Varianta Ocolitoare Cluj Est – mașină răsturnată

În jurul orei 22.10 a fost înregistrat cel de-al treilea apel privind producerea unui eveniment rutier pe Varianta Ocolitoare Cluj Est, unde echipajele de Descarcerare și SMURD au găsit un autoturism răsturnat în afara părții carosabile și ocupanta ieșită din acesta. Femeia în vârstă de cca 20 de ani a fost consultată de către echipajul SMURD și a fost transportată la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate. Pompieri au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsuri de prevenirea aincendiilor prin deconectarea bateriilor autoturismului avariat.

Citește și Accident pe Varianta Ocolitoare Cluj Est. O mașină s-a răsturnat

Tânără lovită de o mașină. Șoferul a intrat pe contrasens

Accident rutier, strada Splaiul Independenței – Conducătorul auto de 47 de ani, care se deplasa în direcția cartierului Mănăștur – ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ajungând pe sensul opus de mers, ulterior părăsind carosabilul, după care a accidentat o tânără de 19 ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe trotuar. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Tânăra a fost transportată la o unitate medicală.

Citește și Cluj-Napoca: Tânără lovită de o mașină după ce șoferul a intrat pe contrasens

Accident Tureni- mașină în coliziune cu un copac

O autospecială a Detașamentului de Pompieri Turda intervine în aceste momente pentru a asigura măsuri de prevenire a incendiilor ca urmare a ieșirii în afara părții carosabile a unui autoturism pe raza localității Tureni. Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 8.50, iar pompierii au găsit autoturismul avariat în coliziune cu un arbore din apropierea carosabilului și ocupanta autoturismului ieșită în afara acestuia. Femeia refuză consultul medical.

„Varianta Valcele-Apahida- autoaccidentare- conducatoare auto de 25 de ani, din localitatea Sarmasu, judetul Mureș, pe fondul neadaptarii vitezei, ar fi pierdut controlul directiei de deplasarea al autoturismului, rasturnandu-se”, transmite IPJ Cluj.

Citește și Accident la Tureni. O mașină s-a izbit de un copac

Mașină în flăcări în Florești

O autospecială a Punctului de Lucru Florești a fost alertată în această dimineață în urma unui apel care anunța faptul că un autoturism este cuprins de flăcări în parcarea unui magazin de pe str. Florilor din localitatea Florești. Solicitarea a fost înregistrată în jurul orei 8.30, iar pompieri au găsit autoturismul staționat fumegând din zona compartimentului motor și proprietarul revenit lângă acesta. Anunțarea timpurie a situației a evitat ca focul să ia amploare, iar stingerea începutului de incendiu nu a pus probleme. Cel mai probabil focul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a autoturismului.

Informații prezentate conform comunicatelor ISU și IPJ.

Total
0
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă