Se propun 4 scenarii în care organizarea evenimentelor în plină pandemie ar putea fi posibilă

Grup de persoane

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii,  propune patru scenarii cu ajutorul cărora să se poată organiza evenimente în plină pandemie. Cele 4 scenarii vor fi analizate, iar apoi se va hotărî dacă organizarea evenimentelor ar putea fi posibilă în România.

Ministrul Culturii susține faptul că este nevoie și de soluții, nu doar de o serie de restricții, fapt pe care l-am menționat și premierul Florin Cîțu în cadrul conferinței de presă de luni.

„În momentul de față, după cum a anunțat și domnul premier Florin Cîțu, s-au creat mai multe grupuri interministeriale, pe diferite segmente. Scopul acestor grupuri de lucru este să avem niște norme clare care să ofere predictibilitate după termenul înaintat de premier, cel de 1 iunie, pentru ca organizatorii de evenimente. Cei din Horeca să poată avea un plan A și un eventual plan B în cazul înrăutățirii cifrelor, tocmai pentru că, fără predictibilitate, nimeni nu își poate face niște planuri, atât organizatoric, cât și financiar”, a declarat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, pentru B1TV.

Cele 4 scenarii propuse

1. Prin prezentarea unei dovezi de vaccinare anti-COVID-19;
2. Prin prezentarea unui test negativ efectuat cu maximum 48 de ore înainte;
3. Prin prezentarea unui document medical care să ateste imunizarea conferită de trecerea boală;
4. Prin testare rapidă înainte de evenimentul respectiv, situație care se aplică persoanelor care nu se încadrează în celelalte trei variante.

Ce spune ministrul despre vaccinarea artiștilor

Ministrul afirmă că este important și necesar ca și artiștii să se vaccineze, pentru ca astfel de evenimente să se poată organiza în cele mai bune condiții. De asemenea, acesta spune că au existat solicitări ca artiștii să fie incluși în etapa a doua de vaccinare.

„Noi am solicitat ca artiștii să fie incluși în etapa a doua de vaccinare. Din păcate, doar cei din instituțiile subordonate ministerelor au intrat în această etapă, dar nu pe linie profesională, ci pe linie administrativă, pentru că a fost un alt capitol unde s-a precizat acest lucru. În schimb, am obținut promisiunea că în prima fază a etapei a treia de vaccinare sunt incluși artiștii”, a mai adăugat Ministrul Culturii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă