Replică a Ministerului Sănătății pentru Emil Boc. Primarul cerea schimbarea modului de calculare al ratei de incidență

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a criticat modul în care este calculată rata de incidență. Acesta a acuzat faptul că în Cluj-Napoca, dat fiind faptul că numărul testelor este ridicat, rata de incidență crește. Acestuia i s-au alăturat ulterior și primarul Timișoarei și primarul municipiului Alba Iulia.

Pe aceeași temă: Cazurile de tulpină britanică se înmulțesc în România. Numărul cazurilor din Cluj se menține

Ce acuză primarul Emil Boc

„Suntem corecți, testăm, facem vaccinuri, respectăm măsuri impuse, dar la capitolul testări ajungem să punem economia pe butuci. Am cerut un singur lucru: să se coreleze nivelul de testare cu rata de infectare. Dacă testezi mai mult, să se pondereze că ai făcut mai multe teste și de aceea rata e mai mare”, a declarat Emil Boc, citat de Digi24.

Primarul spune că i s-au făcut promisiuni, dar fără să se schimbe nimic. În plus față de asta, Emil Boc spune că este de părere că unii specialiști sunt deconectați de viața cotidiană întrucât urmăresc în continuu tabele. „Realitatea din ecran e diferită de cea din viața reală. Să nu omoare economia, până nu e prea târziu!”, a adăugat edilul Clujului.

Replica Guvernului

„Eu aș pune altfel problema: faptul că în cele trei județe se testează mai mult este, de fapt, un exemplu de grijă suplimentară față de populația din județele respective, pentru că este dorința de a vedea pe ce date stai, și nu de a ascunde printr-o netestare corespunzătoare ceea ce se întâmplă de fapt în realitate”, a explicat Andreea Moldovan, secretar de statm, conform sursei citate.

Deci, aș spune că este un lucru bun că testează și că știu mai corect ce se întâmplă în județele respective, iar pe de altă parte, faptul că sunt nevoiți să închidă clase sau școli sau activitatea HoReCa este, de asemenea, din punctul meu de vedere, un motiv de grijă pentru populație, pentru că prin astfel de măsuri, pe care le vedem aplicate la nivel mai mic sau mai mare în toată lumea, de fapt vedem că se poate obține o scădere și o domolire, practic, a procesului epidemic”, a explicat secretarul de stat Andree Moldovan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă