Răspunsul lui Vlad Voiculescu despre întârzierea plăților pentru medicii din centrele de vaccinare covid-19

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că a aflat abia luni despre această situație și că vina pentru întârzierea plăților medicilor din centrele de vaccinare ar aparține unui funcționar public.

„Banii au fost ceruți ieri. Plățile au început să se facă. Astea nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Există o întârziere, am evaluat. Cine este de vină? Un funcționar public este de vină. Câteodată există întârzieri și luăm măsuri să nu mai fie aceste întârzieri. Trebuia să completeze o hârtie. Eu am aflat ieri”, a declarat Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă respectivul funcționar public va mai rămâne în funcție, Vlad Voiculescu a răspuns: „Da, pentru că legea este clară în cazul funcționarilor publici și nu poți schimba de ieri pe azi”.

Și premierul Florin Cîțu a criticat marți întârzierea „nepermisă” a plăților pentru personalul medical din centrele de vaccinare. „Am cerut ieri domnului Gheorghiță o informare, a trimis o notificare către ministerul Sănătății, ministerul Sănătății a spus că se va face plata în următoarele zile, dar a întârziat nepermis de mult”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, Ministerul Finanțelor anunță că de astăzi s-a început virarea parțială a banilor pentru plata personalului din centrele de vaccinare, neplătit la timp în toată țara. Restul banilor vor fi virați mâine.

Editor: Topoliceanu Larisa
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă