Protest înaintat de angajații Serviciului de Ambulanță Cluj

Angajații Serviciului de Ambulanță Cluj au protestat pentru a atenționa cu privire la oboseala angajaților. Mai mult, aceștia precizează, prin vocea liderului de sindicat Rareș Ghilea, că se fac apeluri la 112 care nu țin de regimul urgențelor și declară nemulțumiri pe mai multe planuri.

„S-a auzit în presă că am fi fost premiați cu sume foarte mari de bani. Țin să vă anunț că SAJ Cluj s-au luat premii de recunoștință între 7 lei, 15 lei, 23 de lei, impozitați cu 43%. Nu noi am cerut acei bani, ci statul român i-a promis și tot ei au anunțat în mass-media. Noi am rămas surpriși. Se adaugă și înmulțirea numărului de apeluri”, transmite Rareș Ghilea, Președintele Sindicatului Ambulanța Cluj.

La începutul stării de urgență, cei pe care îi numim eroi au fost anunțați că vor fi recompensați cu sume de 500 de euro lunar. ,,Ne cerem scuze față de populație pentru că întârziem. Colegii mei au renunțat la concedii benevol, la zile libere. După 12 ore se întorc la muncă. Avem și noi incidente. Toate aceste lucruri au dus și la creșterea timpilor de așteptare. Pe urgență verde, recoltare, noi trebuia să fim în sprijinul DSP-ului. La ora actuală, majoritatea recoltărilor le facem noi. Asta înseamnă că trebuie să datașăm 1,2 sau 3 echipaje pentru recoltări. În momentul acesta, urgențele de cod galben cresc acei timpi de așteptare”, a mai spus Rareș Ghilea.

Mai mult, majoritatea recoltărilor în context COVID-19 sunt făcute de SAJ, în loc de DSP. Acest fapt conduce la detașarea câtorva echipaje pentru recoltări. „Protestele noastre vor continua la nivel național începând cu săptămâna viitoare. Deocamdată totul este la nivel național pentru a atenționa cu privire la factorii de decizie”, spune Rareș Ghilea.

Clujenii au nevoie de intervenția ambulanței, dar timpii de așteptare au crescut din cauza situației coronavirus, astfel pacienții care au boli cronice au de așteptat.

,,Protestul de Atenționare nu va afecta capacitatea de intervenție a SAJ Cluj”, relatează Rareș Ghilea, liderul de sindicat al SAJ Cluj.

Sursa foto: Cluj24.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă