Primarul Emil Boc dorește organizarea unui concert experiment la Cluj, după modelul celui din Barcelona

Emil Boc le propune autorităților de la București organizarea unui concert experiment la Cluj, după modelul celui organizat în Barcelona. Acolo 5.000 de persoane au participat la un eveniment, cu scopul de a se analiza cât de mare este riscul de infectare cu COVID-19.

Edilul consideră că un astfel de experiment ar ajuta la găsirea unei soluții care se va putea aplica la nivel național în ceea ce privește reluarea festivalurilor din vară și toamnă, conform Digi24.

„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Urmăresc cu interes rezultatele studiului de la Bercelona, în 30 de zile vom avea și raportul oficial: din 5.000 care au participat, câți s-au îmbolnăvit după concert.

Noi avem infrastructura și stadion si sală polivalentă pentru a putea testa cu un număr redus o asemenea soluție, pentru viitor, pentru a știi cum să ne pregătim pentru festivalurile din vară și din toamnă”, a afirma Emil Boc.

Concertul experiment din Barcelona

Concertul rock s-a desfășurat într-un spațiu închis, unde au participat 5000 de persoane. Totuși, evenimentul s-a organizat cu respectarea unor reguli stricte, fiecare participant a fost testat cu un test antigen, iar purtarea măștii de protecție a fost obligatorie pe toată perioada desfășurării spectacolului.

„A fost spectaculos. Ne-am simțit în siguranță pe întreaga perioadă. Am stat în rândul din față și a fost ceva de care chiar ne-a fost dor”, a declarat unul dintre participanții la acest eveniment, potrivit France24.

Editor: Topoliceanu Larisa

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă