Poliția Locală Cluj-Napoca a ridicat peste 5000 de autoturisme în 2020

Poliția Locală Cluj-Napoca a ridicat 5007 de autoturisme în 2020, deși a avut un deficit de 22 de angajați, arată raportul de activitate al instituției. Raportul notează faptul că, dintre acestea, 158 de autoturisme au fost abandonate pe domeniul public. Totodată, 938 de autoturisme au fost retrase de pe domeniul public în urma somațiilor.

Citește și: Facultatea de Drept Cluj este de acord cu Universitatea București în privința exmatriculării. Frauda nu poate fi acceptată

„O activitate importantă desfăşurată de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Trafic Rutier a constat în siguranţa participanţilor la trafic pietoni, biciclişti, conducători auto astfel că  pentru  opriri/staţionări/parcări  neregulamentare  (staţii autobuze, treceri de pietoni, piste de biciclete, sensuri giratorii, zone  pietonale,  rezidenţiale, poduri) au fost ridicate un număr de 5.007 autovehicule”, se precizează în raport.

Reamintim că tarifele prestate de autorități pentru ridicararea autoturismului trec pragul de 500 de lei. La această sumă se adaugă și amenda contravențională emisă de polițistul local.

  • 247,09 lei + TVA/vehicul pt. operațiunea de ridicare
  • 169,80 lei + TVA/vehicul pt. operațiunea de transport
  • 43,11 lei + TVA/zi/vehicul pt. operațiunea de depozitare

Cele mai multe autovehicule ridicate au fost înmatriculate în Cluj, dar pe locul II și III au fost cele din București, respectiv Maramureș.

„O altă activitate desraşurată de către lucrătorii serviciului trafic rutier a fost aceea de identificare şi ridicare a autoturismelor din categoria celor abandonate şi fără stăpân astfel că în urma acţiunilor desfăşurate, dar şi din verificarea sesizărilor primite de la cetăţeni au fost ridicate de pe domeniul public al statului în baza Legii nr. 421/2002 modificată şi completată cu Legea nr. 97/2020 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, un număr de 158 autovehicule iar un număr de 938 autovehicule au fost retrase de pe domeniul public în urma somaţiilor transmise proprietarilor”, se mai arată în raport.

Raportul integral

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă