Platforma de programare va fi modificată. Se va cunoaște tipul de vaccin și un timp estimativ de așteptare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat aseară în timpul unei emisiuni televizate faptul că Platforma pentru Vaccinare va fi modificată astfel încăt să ofere detalii cu privire la timpul estimativ de așteptare, în cazul în care nu mai sunt locuri libere, și la tipul de vaccin ce va fi folosit.

Citește și: Germania dorește semnarea unui contract cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V

Declarațiile coordonatorului

„Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv”, a declarat coordonatorul.

„Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a adăugat faptul că el este de părere că i se pare firesc ca „omul să știe de la început pe ce listă de așteptare se programează și pentru ce tip de vaccin”. Acesta mai spune că implementarea celor două noi funcționalități va fi operațională până la jumătatea lunii februarie.

Până pe 13 aprilie vom deschide peste 350 de cabinete pentru Pfizer. O altă schimbare importantă – în prima parte a lunii aprilie vom creşte numărul de persoane programate pe cabinet de la 60 la 90, deci practic o să crească cu 50% capacitatea de vaccinare în centrele de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Total
18
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă