Peste un milion de doze de vaccin Pfizer ajung luni în țară

vaccin pfizer
Sursa foto: Unsplash

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că luni, România va primi peste un milion de doze de vaccin Pfizer-BioNTech. Aceasta este cea mai mare tranșă de vaccin pe care România o primește de la începutul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

 Andrei Baciu a postat duminică, pe pagina personală de Facebook, că mâine dimineață, România va primi o tranșă de 1.091.610 doze de Pfizer-BioNTech.

Redăm postarea integrală։

,,Tranșă record pentru România! Mâine dimineață vor ajunge în țara noastră 1.091.610 doze de vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranșă de la debutul campaniei de vaccinare. 3 aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranță, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași și Brașov. Mă bucur că cele 4 companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu țara noastră. Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată țara.”

La finalul postării, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a făcut apel la responsabilitate și a îndemnat populația să se vaccineze.  

De la debutul campaniei naționale de vaccinare, în România au fost vaccinate 4,27 milioane de persoane, dintre care 3,4 milioane au primit ambele doze.

Sursa: Biziday

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă