Peste 90 de studenți au fost carantinați în căminul A1 din campusul Hasdeu. 20 dintre aceștia au fost confirmați cu COVID-19

În căminul A1 din Campusul Hasdeu au fost carantinați 93 de studenți după ce 20 studenți au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Aceștia vor mai putea ieși din cămin doar peste 2 săptămâni, când se va finaliza carantina. Aceștia vor primi sprijinul UBB cu privire la achiziționarea de apă și mâncare.

Citește și: De astăzi, studenții nu mai au gratuitate la CFR

În primă fază, 8 studenți Erasmus au fost confirmați cu COVID-19. „Toți au stat în același cămin, pe același palier. Măsurile impuse au fost cele cerute de DSP (n.r.: Direcția de Sănătate Publică Cluj): carantinarea, dezinfectarea și asigurarea faptului că nu se intră în contact cu alte persoane”, a declarat Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al Universității Babeș Bolyai.

Nu se știe cum ar fi putut intra în contact studenții străini cu boala. „Toate cursurile lor sunt online, nu au avut cursuri față în față, deci nu ar fi trebuit să aibă contact cu profesori sau cu alți studenți. Facultățile la care erau studenți nu implicau niciun contact direct”, a mai declarat Laura Irimieș.

Unul dintre subprefecții studenților, Matei Tudor, confirmă evenimentul. „Căminul a fost carantinat de joi, când s-a închis și spălătoria”, a declarat acesta. 8 studenții confirmați pozitiv sunt studenți străini veniți în România prin programul Erasmus. Între timp, au mai fost confirmate alte 12 persoane.

Toți studenții carantinați în momentul acesta locuiau în cămin. Reamintim faptul că singurii studenți care s-au putut caza în căminele universității au fost cele care aveau activitate didactică sau de cercetare în cadrul UBB. În plus, față de aceștia, studenții Erasmus au mai avut acest drept.

Erasmus+ este programul UE pentru educație, formare, tineret și sport în Europa. Cu un buget de 14,7 miliarde EUR, va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma și de a dobândi experiență în străinătate.

Dintre studenții Erasmus, unii ar fi trebuit să mai rămână în România 2-3 săptămâni sau câteva luni, în funcție de contract, a explicat Laura Irimieș.

Total
11
Shares
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă