Peste 200 milioane de doze anti-COVID administrate la nivel mondial

Peste 209 milioane de doze anti-COVID au fost administrate în 92 de țări, potrivit datelor colectate de Bloomberg. Potrivit ultimelor date despre rata de vaccinare, sunt administrate 6,24 milioane de doze pe zi.

Vaccinul Pfizer-BioNTEch a fost aprobat în Europa, America de Nord și Orientul Mijlociu, iar campaniile de vaccinare au început în cel puțin 92 de state. Acesta, dar și serul Moderna, au redus cu 95% infecția cu coronavirus în testele pe zeci de mii de voluntari. Vaccinul AstraZeneca – Oxford a primit prima sa autorizație importantă de la Regatul Unit pe 30 decembrie.

Potrivit specialistului în boli infecțioase, Anthony Fauci, lumea va putea reveni la normalitate după ce procentul de oameni imunizați va fi de aproximativ 70% – 85%.

Număr doze vaccin anti-COVID administrate în România

Până astăzi, în România, au fost administrate 1.438.432 doze anti-COVID (1.279.206 Pfizer, 77.802 Moderna și 81.424 AstraZeneca), potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Persoane vaccinate în România:

Total
16
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă