Parcurile TETAROM din Cluj, primele în topul investiţiilor din infrastructura de busssines din România în ceea ce priveşte profitabilitatea

În această perioadă a discutării bugetului pe anul 2021 şi stabilirii principalelor direcţii de acţiune, Consiliul Judeţean Cluj şi TETAROM S.A. (Transilvania Echipamente și Technologii Avansate produse în România) au realizat o analiză a rentabilităţii investiţiilor din cadrul parcurilor pe care le administrează. Analiza situează proiectul pe locul 1 în ţară din punctul de vedere al costului/loc de muncă creat.

Parcurile TETAROM se află pe lista programelor prioritare ale acţionarului majoritar, Consiliul Judeţean. Conform analizei, Tetarom are cel mai mic cost dintre toate cele 72 parcuri industriale din România, de doar 1.500 de euro.

„Comparația cu alte parcuri industriale de acest gen, chiar și din Europa, ne avantajează. Spre exemplu, în Olanda, crearea unui loc de muncă într-un parc industrial costă cca. 7.500 de euro”, a relatat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe.

De asemenea, s-a constatat că până în prezent, în parcurile TETAROM, al căror grad de ocupare este de 100%, au fost atrase investiții de peste 650 de milioane de euro. În acest fel au fost create peste 13.000 de noi locuri de muncă.

Parcurile industriale-oportunităţi de afacere de bază în Cluj

Aceasta analiză confirmă aşteptările pe care Consiliul Judeţean le-a avut pe parcursul timpului în procesul de investiţie în parcurile industriale.

„Parcurile industriale s-au dovedit a fi o soluție câștigătoare, acestea contribuind esențial la atragerea a numeroase investiții și la crearea a mii și mii de noi locuri de muncă. În final, Parcurile Industriale administrate de Consiliul Județean Cluj prin intermediul societății sale, TETAROM S.A., și-au adus o contribuție majoră la ceea ce Clujul a ajuns să fie în prezent, al doilea mare centru economic al țării, după capitală, și cel mai atractiv județ, din multe puncte de vedere, la nivel național”, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Momentan există trei parcuri industriale TETAROM, ocupate integral- 2,06 mil. mp și unul în curs de dezvoltare, TETAPOLIS, care are un profil ştiinţific.

Investiția în parcurile industriale a fost una din principalele modalități prin care Consiliul Județean Cluj, care este acționarul majoritar, a urmărit, pe parcursul timpului, să sprijine economia locală.

Autor: Delia AGA

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă