Pagina oficială de Facebook a instituției ANPC a fost transformată în pagina personală a președintelui Claudiu Dolot

Fosta pagină oficială a ANPC, actuala pagină personală a politicianului Claudiu Dolot

Una dintre paginile oficiale de Facebook ale Autorității Naționale pentru Protecție a Consumatorului (ANPC) a fost transformată astăzi de actualul președinte al instituției, Claudiu Dolot, în pagină personală.

Cele două pagini ale instituției au atras aproximativ 10 mii de like-uri, respectiv aproximativ 13 mii de like-uri din partea cetățenilor. Claudiu Dolot a ales să transforme pagina cu cele mai multe like-uri în pagină personală.

UPDATE: pagina a fost ștearsă.

Istoricul paginilor de Facebook

Conform datelor publice, prima pagină oficială a ANPC a fost creată în 15 martie 2014. Postările de pe respectiva pagină erau, în majoritatea lor, imagini de pe teren de la diversele acțiuni ale ANPC. De la înființare, pagina a atras 13,129 de urmăritori. Totuși, ultimele postări datează din 18 mai 2020, când instituția a publicat imagini de la acțiunile de control desfășurate în Hunedoara.

Noua pagină ANPC a fost înființată în data de 4 iunie 2018 cu numele „Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor”. De atunci numele a fost schimbat în „ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor”, iar pagina a atras 10,388 de urmăritori. Pe aceasta, respectând modelul paginii vechi, se postau imagini de la diversele acțiuni de control ale instituției. De asemenea, pe această pagină s-a început postarea unor materiale informative, dar și postarea de imagini în care era portretizată conducerea instituției.

În data de 24 martie 2021, Claudiu Dolot a modificat numele paginii în „Claudiu Dolot”, uitând să modifice și alte detalii ale paginii. De exemplu, pagina este descrisă ca fiin a unei oganizații guvernamentale, iar mesajul automatizat din căsuța de mesagerie directă a rămas cel al instituției. Actulul președinte al ANPC nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe informații, iar la numărul de telefon al instituției nu răspunde nimeni.

Cine e Claudiu Dolot

Claudiu Dolot, fostul directoral sucursalei BCR din Caraş-Severin, a fost numit preşedinte al ANPC, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată pe 26 februarie în Monitorul Oficial.

„În temeiul art. 29 şi art. 31 lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 5 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare,prim-ministrul emite prezenta decizie. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, Claudiu Daniel Dolot se numeşte în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor”, se arată în Monitorul Oficial.

Ziarul Financiar notează că actualul președinte al ANPC are o experiență vastă în domeniul bancar. În perioada 2006-2013 a fost branch manager în cadrul Volksbank, iar în perioada 2004-2006 a ocupat poziţia de retail manager la Raiffeisen Bank se arată în CV-ul acestuia.

Profit.ro notează faptul că numele Volksbank a fost asociat, în unele cazuri, ca și în situația altor bănci, împrumuturilor cu probleme, după ce banca s-a trezit cu un val de procese în care erau reclamate mai multe comisioane, cel mai cunoscut fiind cel de risc, dar și modificarea unor dobânzi fixe în timpul derulării contractelor. Toate procesele au fost pierdute.

CV-ul complet al lui Claudiu Dolot se poate găsi aici.

Total
23
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă