Ofițer clujean de la Crimă Organizată trimis în judecată. Filaj, șantaj și intruziuni la viața privată

DIICOT a trimis în judecată un fost ofițer din Cluj care activa în departamentul de Crimă Organizată. Acesta fila şi şantaja oameni de afaceri. Sursele transmit că doi dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant în vara anului trecut.

Infracțiunile săvârșite

DIICOT a trimis în judecată 7 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, violarea sediului profesional, în formă continuată, violarea vieţii private, acces ilegal la un sistem informatic, tentativă la transfer neautorizat de date informatice, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, divulgarea informaţiilor secrete de stat.

Sesizarea arată că  pe raza judeţului Cluj, a acţionat un grup infracţional organizat, format din 6 persoane, coordonat de către un inculpat, fost lucrător în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a desfăşurat activităţi de identificare a unor oameni de afaceri pe care i-a supravegheat, utilizând inclusiv mijloace tehnice neautorizate (dispozitive GPS şi dispozitive de interceptare şi înregistrare a convorbirilor purtate în mediul ambiental) şi, sub diferite pretexte, le-a solicitat remiterea unor sume importante de bani.

Sursa: Adevărul

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă