Oficial, Barna și Cioloș își doresc să fie dublu președinți, atât de partid, cât și de țară

Dan Barna și Dacian Cioloș au declarat că își doresc să fie șefi de partid, dar și candidați la alegerile prezidențiale. Aceștia sunt copreședinți ai Alianței USR PLUS  și se vor lupta pentru votul membrilor celor două partide într-un congres organizat în toamna anului 2021. După anunțul lui Dacian Cioloș în care își exprima intenția de a fi dublu președinte, atât de partid, cât și de țară, a venit și rândul lui Dan Barna să anunțe că va candida la Congres și că vrea să fie prezidențiabilul partidului în 2024.

Dan Barna a declarat într-un interviu acordat G4Media că „dacă acest Guvern va performa (…) evident că și eu voi fi într-o poziție bună, în ochii colegilor, pentru o candidatură la prezidențiale.”

De asemenea, Dacian Cioloș, într-un interviu acordat G4Media, declara faptul că „Așa cum stau lucrurile acum, da, îmi pun problema să candidez. Dar într-un an de zile, în doi ani de zile se poate întâmpla ceva cu mine, că percepția publică pozitivă e redusă foarte mult. Sau poate să crească altcineva, și eu sper să crească și alți colegi, care să aibă șanse mai mari. Deci decizia va fi luată atunci, la momentul respectiv de către partid”, a declarat Cioloș.

„Pentru mine mai important decât să discut despre candidatura la prezidențiale este cât vom reuși să punem în aplicare programul ăsta de guvernare. Pentru că eu sunt conștient că dacă nu reușim, dacă ratăm cu programul ăsta de guvernare, nici nu are rost să mai pun problema asta.” a declarat Dacian Cioloș.

Lupta de putere

Astfel, între Dacian Cioloș și Dan Barna a început lupta pentru putere. Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a „aruncat cu săgeți” la adresa lui Barna și susținea că „cine se ocupă de partid trebuie să se ocupe și de conducerea partidului și de organizarea lui. Când ești în Guvern sau în Parlament ai și acolo anumite responsabilități, unele sunt mai solicitante decât altele”, dând de înțeles că funcția de vicepremier în Guvern i-ar ocupa tot timpul lui Barna.

„Este un punct de vedere dar asta e, mă rog, valabil pentru orice coleg care are și o poziție de demnitate, alta decât cea politică. Pentru că și conducerea unui grup europarlamentar la Bruxelles presupune aceeași activitate consistentă”, a replicat Dan Barna, în interviul acordat jurnaliștilor G4Media.

Întrebat în interviul de la G4Media care dintre cei doi va fi candidat și cum se va stabili asta, Dan Barna a răspuns „Asta e frumusețea în USRPLUS, că va fi o decizie a colegilor noștri. Vom discuta, vom face măsurători, vom face analize, va fi votul colegilor care vor nominaliza una dintre opțiuni.”

Surse: Digi24, G4Media

Editor: Topoliceanu Larisa

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă