O nouă tranșă de vaccin Pfizer-BioNTech a ajuns astăzi în România. Clujul primește 28.080 doze

O nouă tranșă de 214.110 doze de vaccin, de la compania Pfizer-BioNTech, va ajunge astăzi în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Transportul pe cale terestră către centrele de stocare este exclusiv asigurat de către firma producătoare în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Distribuirea dozelor

Vaccinarea continuă atât în centrele din București, cât și în cele din țară, iar dozele sunt distribuite astfel։

  • Centrul Național de Stocare București։ 60.840 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov։ 24.570 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj։ 28.080 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța։ 24.570 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova։ 23.400 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Iași։ 28.080 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara։ 24.570 doze

Utilizarea dozelor

Conform CNCAV, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât dozele de vaccin recepționate de România în tranșa curentă, precum și cele din tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Cine se poate vaccina?

Începând cu data de 27 februarie, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități sunt eligibile pentru a se programa la vaccinare cu serul produs de compania Pfizer BioNTech, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Modalitatea de programare

Modalitățile de programare la vaccinare rămân aceleași, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibil pe platforma de informare https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Următoarele tranșe de vaccin

Următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România o săptămână mai târziu, pe 8 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Doar programare electronică din 15 martie

Reamintim și faptul că, începând cu data de 15 martie, odată cu începutul etapei a III-a, programarea pentru vaccinarea anti-Covid se va face numai prin platforma electronică, în baza unei liste de așteptare cu persoanele care se înscriu.

Diana Nunuț

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă