Noi detalii în ancheta morții bucătarului Adrian Pop: „Au fost audiate peste 10 persoane în calitate de martori”

Adrian Pop. Sursa: Facebook

După moartea bucătarului Adrian Pop, anchetatorii au stabilit că la petrecerea la care se afla bucătarul  au participat și doi polițiști care se aflau în timpul liber. Astfel, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Pentru a liniști opinia publică, printr-un comunicat de presă IPJ Cluj a transmis: „Având în vedere informaţiile apărute în spațiul public, privind posibila implicare a unor agenți de poliţie, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj la inițiativa reprezentaților Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti specializați în cauze de violență sub coordonarea directă a procurorilor de la acest parchet”

Ancheta este în plină desfășurare

„Până la acest moment, în cadrul anchetei au fost audiate peste 10 persoane în calitate de martori, iar activităţile de audiere continuă şi în prezent. Au fost efectuate testări ale comportamentului simulat și au fost constatate, ridicate și conservate urme de la locul faptei și de pe hainele și corpul unor persoane.

Totodată, au fost efectuate constatări medico-legale asupra corpului victimei şi o autopsie la care a participat alături de procuror și lucrătorii de poliţie, un expert medico-legal desemnat de familia victimei Pop Adrian Vasile.

De asemenea, au fost identificate și ridicate toate înregistrările video de la faţa locului. Imaginile sunt analizate în prezent şi urmează să fie valorificate în cadrul anchetei penale.

Având în vedere nevoia asigurării opiniei publice de obiectivitatea totală a organelor de anchetă, la inițiativa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au decis ca toate audierile persoanelor implicate în eveniment să fie realizate de procurori”, adaugă purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Editor: Topoliceanu Larisa

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă