Neversea nu va mai avea loc între 8-11 iulie. Va fi reprogramat la o dată ulterioară, tot în acest an

Sursa foto: Facebook//Neversea

Festivalul Neversea, care urma să aibă loc vara această în intervalul 8-11 iulie, va fi reprogramat la o dată ulterioară, tot în acest an. Organizatorii festivalului au anunțat că evenimentul nu poate avea loc în luna iulie, din cauza normelor sanitare în vigoare care nu permit organizarea evenimentelor cu un număr mai mare de 2500 de participanți.

Organizatorii Neversea au transmis un comunicat de presă miercuri, prin care au anunțat faptul că festivalul va fi reprogramat la o dată ulterioară, încă nestabilită. În plus, biletele și abonamentele achiziționate pentru festival vor rămâne valabile și pentru noua ediție, relatează News.ro

 Reprogramarea festivalului, tot în acest an

În comunicatul de presă transmis de către organizatorii festivalului, ,,cea de-a patra ediție Neversea urma să se desfășoare în intervalul 8-11 iulie dar, la mai puțin de două luni distanță, setul de norme publicat nu oferă niciun fel de predictibilitate și claritate privind reluarea activităților culturale” și că organizatorii ,,se văd nevoiți să reprogrameze ediția din luna iulie pentru o nouă dată, în 2021”.

Întrucât festivalul nu va mai avea loc la data stabilită inițial, organizatorii Neversea fac eforturi pentru găsirea unei noi date care să permită desfășurarea festivalului cu un număr mai mare de participanți, însă odată ce autoritățile vor regândi normele propuse, în cel mai scurt timp. De asemenea, eforturile depuse de către organizatorii festivalului se regăsesc și în procesul de reconfirmare a prezenței artiștilor chemați de la bun început la eveniment.

Sursa foto: Facebook//Neversea

Accesul permis doar celor vaccinați, testați sau cu anticorpi

Organizatorii festivalului Neversea au anunțat faptul că există soluții pentru ca evenimentul să fie organizat în condiții sanitare de siguranță. Accesul la festival va fi permis doar celor vaccinați împotriva COVID-19, testați sau cu anticorpi în urma contractării virusului.

Normele sanitare în vigoare, cauza principală a reprogramării festivalului

Edy Chereji, directorul de comunicare al festivalului Neversea, a declarat că normele sanitare în vigoare reprezintă principala cauză pentru care desfășurarea ediției din acest an, în luna iulie, este imposibilă.

,,După pauza de anul trecut, acum ne dorim mai mult ca oricând să ne reîntâlnim în festival! Din acest motiv am luat şi decizia de a-l reprograma la o nouă dată în 2021, până la care sperăm că vom avea norme care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea. Cele de acum ne fac imposibilă munca şi desfăşurarea activităţii! Este cea mai bună decizie pe care o puteam lua astfel încât să îi acordăm festivalului o şansă reală în 2021”, a afirmat Edy Chereji.

Totodată, acesta solicită ,, încă o dată autorităţilor să vină în sprijinul industriei culturale prin stabilirea şi comunicarea cât mai clară şi mai rapidă a unor norme care să ajute cu adevărat la reluarea activităţii culturale în România”.

O decizie asemănătoare au luat-o și organizatorii festivalului Electric Castle, a cărui ediție din acest an a fost amânată pentru 2022. Mai multe detalii găsiți AICI.

Surse: G4media, Biziday

Total
1
Shares
1 comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă