Ministrul mediului se opune planului UE pentru protejarea pădurilor

Tanczos Barna, ministrul mediului. Sursa: Facebook

Tánczos Barna, ministrul mediului, spune că se opune planului Uniunii Europene pentru protejarea pădurilor. Acesta acuză faptul că Uniunea nu a prevăzut, în cadrul proiectului, surse de finanțare coerente. Acest lucru, spune ministrul, aduce România într-un punct sensibil financiar datorită faptului că „va duce greul”.

Citește și: UBB va achiziționa, cu un milion de euro, un complex din stațiunea Neptun

Ce declară ministrul

„Înainte de asumarea oficială a acestei strategii și prezentarea strategiei atât pentru informarea Parlamentului cât și a Comitetului Regiunilor cât și la Comitetul Economic și Social, documentul a fost circulat pe căi neoficiale către statele membre. Urmare, Austria a inițiat o scrisoare deschisă care a fost susținută de Germania, Finlanda, Franța, Cehia, Estonia, Lituania, Letonia, Ungaria, Slovacia, Polonia și România”, descrie ministrul mediului.

„Am decis să ne alăturăm acestui demers pentru a solicita Comisiei o dezbatere punctuală pe mai multe teme care sunt esențiale din punctul de vedere al României în cadrul acestei strategii. Voi avea mâine o întâlnire bilaterală cu domnul comisar, vom discuta acest aspect cât și toate aspectele de exploatare forestieră, protecția biodiversității, infringement pe păduri, din punctul de vedere al României și pentru a susține demersurile Comisiei de aprobare a unei strategii europene astfel încât această strategie să aducă beneficii mediului și statelor membre care își vor asuma un rol esențial în implementare”, a afirmat ministrul Mediului Tanczos Barna.

Strategia pădurilor propusă de Comisia Europeană

Total
22
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă