Ministrul Educației: Evaluarea Națională se amână până după Bacalaureat. Școlile rămân deschise până după 1 aprilie

Sorin Cîmpeanu a anunțat faptul că școlile vor rămâne deschise în mod sigur până pe 1 aprilie. În plus față de asta, Sorin Cîmpeanu spune că Evaluarea Națională se va muta până după examenul de Bacalaureat.

„Nu vor fi perturbate simulările, care se încheie pe data de 31 martie, deci școlile vor rămâne deschise cel puțin până la data de 1 aprilie. De asemenea pot să vă spun că examenul bacalaureat va rămâne pe aceleași date care au fost deja stabilite, comunicate și sunt cunoscute. Evaluarea națională se va muta după examenul de bacalaureat”, a spus Cîmpeanu.

În aceeași conferință de presă, Sorin Cîmpeanu a spus că va fi modificată metodologia printr-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației astfel încât elevii să se mute în regim online doar în cazul carantinei unei localități.

Ministrul a cerut Ministerului Sănătății să pună la dispoziția școlilor teste rapide pentru depistarea infecției. „Până acum au fost folosite doar 19 mii de teste antigen rapide pentru profesori și elevi”, a mai declarat Cîmpeanu. Ministrul acuză lipsa personalului medical din școli care să poată efectua aceste teste.

Total
26
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă