Ludovic Orban organizează alegerile parlamentare cu orice preț. În ciuda contextului pandemic actual, premierul spune că nu există niciun fel de risc epidemiologic

Premierul Ludovic Orban anunță că alegerile parlamentare vor avea loc în data de 6 decembrie indiferent de situația epidemiologică din România. Tot el exclamă că nici campania electorală și nici votul nu va crea probleme în ceea ce privește răspândirea și infectarea cu noul coronavirus.

„Derularea campaniei electorale nu reprezintă niciun risc suplimentar, privitor la răspândirea virusului. În cazul în care candidaţii respectă regulile, nu există niciun fel de risc pentru a creşte răspândirea virusului”, spune Orban.

Iordache și Weber sunt problema

„Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-şi pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu o să facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului? Dacă nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului, este nevoie de alegeri”, a scris Orban pe pagina personală de Facebook.

Democrația înseamnă alegeri

Premierul susține că într-o Românie democratică este nevoie de alegeri, pentru a nu se ajunge în situația ca „PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi şi noi acte normative care să ducă România înspre faliment şi înspre prăpastie economică”.

Ce spun oamenii despre organizarea alegerilor?

Andrei, student în ultimul an la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca ne spune că: „Îmi voi face datoria față de țara mea, voi merge la vot, dar am o întrebare pentru premier, <<De ce nu pot merge la facultate, dar pot participa la vot? De ce pot merge la magazin? Parcurile, mall-urile și magazinele sunt arhipline, dar cursurile le fac online, deși în interiorul facultății aș putea păstra mai bine măsurile de combatere și prevenire”.

Mihaela, studentă la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca ne-a transmis că nu este de acord cu organizarea alegerilor parlamentare și că în semn de protest nici nu va participa la acestea. „ Strigător la cer, la televizor ni se spune să stăm în casă, ni se recomandă să nu ne întâlnim în grupuri mari și să evităm întâlnirile de orice fel în cazul în care nu sunt strict necesare. Eu aleg să nu intru în contact cu nimeni, nici măcar pentru a-mi exercita votul”.

Liliana, medic, ne comunică faptul că „alegerile ar mai putea aștepta, dar totuși dacă mai marii acestei țări nu le vor amâna nu avem ce face. Îndemn oamenii să respecte toate măsurile de distanțare și combatere a virusului”.

Magazin sau vot, tot una

„Mai mult decât atât, organizăm ziua votului aşa cum am organizat-o şi la alegerile locale, astfel încât să nu existe un risc de răspândire a virusului odată cu exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni. Ceea ce chiar nu există. E ca şi cum te-ai duce la farmacie să-ţi cumperi un medicament sau te-ai duce la un magazin, aşa e şi cu mersul la vot. Dacă ai mască, dacă păstrezi distanţa când stai în aşteptare ca să votezi, nu există risc de răspândire a virusului”, a declarat Ludovic Orban.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă