Ludovic Orban garantează în procent de 100% că nu vom avea parte de lockdown. Prim-ministrul spune că nu ne putem permite din punct de vedere economic o astfel de situație

Premierul Ludovic Orban asigură populația de faptul că o nouă stare de urgență, și implicit o carantină toatală, nu va fi instaurată în România.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat în cursul serii de ieri, că nu va exista nicio formă de lockdown după alegerile parlamentare. Motivul principal este că România nu îşi poate “permite din punct de vedere economic”.

Mesajul lui Orban

“Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu îşi poate permite aşa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Aşa ceva nu se va întâmpla. Deci, cine mai susţine aşa ceva, spun că este o bazaconie şi că este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susţinerea pentru PNL. Şi preşedintele a spus foarte clar: nici vorbă de aşa ceva. Nu se pune problema unei închideri a activităţilor economice”, a afirmat Orban la România TV

Trend descendent al cazurilor COVID-19

Ludovic Orban explică faptul că: “De şapte-opt zile avem un trend descendent şi ce este foarte important, în ultimele cinci zile din şapte numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul persoanelor infectate. Este adevărat că s-a testat mai puţin pentru că au fost zile libere şi nu au funcţionat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia începând de astăzi în condiţii mai normale, în funcţie de solicitările de testare”.

Total
17
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă