Ludovic Orban anunță că Bucureștiul nu va intra în carantină

Ludovic Orban

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat că nu se impune în momentul de față o carantină în București și că ar trebui luate în considerare și anumite date dinamice, o „analiză obiectivă, nu doar datelor statistice, în funcție de riscuri”.

Bucureștiul nu va intra în carantină

„Exact așa cum am prevăzut în reglementările în perioada care am condus Guvernul, fie la nivelul CJSU, fie la nivelul CNSU sau prin ordinul comandantului acțiunii.

Carantina nu se instituie într-o localitate numai pentru a reduce intrările și ieșirile. Se instituie și pentru a permite adoptarea în zona carantinată unor măsuri suplimentare de protecție sanitară, astfel încât să reduci rata de infectare, răspândirea virusului. Carantinarea simplă fără măsuri suplimentare nu a generat întotdeauna efectele cele mai bune. Acolo unde s-au adoptat măsuri bine țintite pe baza analizei factorilor care au determinat creșterea numărului de infectări…de la restaurante, mall-uri, școli etc s-au luat măsuri. Suceava e un exemplu de carantinare funcțională”, a declarat Ludovic Orban.

„Dar ține de o anumită dinamică, analiză obiectivă, nu doar datelor statistice, în funcție de riscuri. Decizia nu trebuie să fie cu caracter politic”, a mai adăugat acesta.

 „Spun ceea ce am spus un an de zile. Cu cât mai mulți români respectă regulile, cu atât sunt necesare mai puține restricții.

Noi n-am avut decât un mic lockdown în perioada stării de urgență și nici atunci n-am închis toate activitățile economice, așa cum au procedat alte țări”, a spus Orban.

Ce spune primarul Nicușor Dan despre carantinarea capitalei

Precizările au fost făcute după ce la Palatul Victoria s-a efectuat o întâlnire între Florin Cîțu,  primarul general al capitalei şi primarii de sectoare pentru a discuta despre situaţia din Capitală, ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19.

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie între primul ministru şi primarii din Bucureşti am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului”, a spus Nicușor Dan.

Editor: Topoliceanu Larisa

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă