Klaus Iohannis: „Învățământul trebuie să fie digitalizat”

Președintele României a susținut la Cotroceni o conferință de presă în urma întâlnirii avute cu Ministrul Educației. Klaus Iohannis a explicat că situația celor peste două milioane de elevi care un reînceput fizic școala este una bună. Mai mult, acesta a spus că învățământul din România trebuie să fie digitalizat, iar banii primiți de la Uniunea Europeană pentru problemele create de pandemiei este prilelujul oportun să se facă investiții serioase în acest sens.

„Am avut o discuție foarte importantă cu ministrul Cîmpeanu, cu alte persoane din minister, pe două teme mari. Prima, școala fizic. Am făcut o analiză împreună asupra școlii care a început de luni în format fizic. Am vrut să știm câți copii se duc la școală, câți detectați cu COVID. A doua mare temă, locul României educate în planul național de redresare și reziliență.

Ne-am uitat la școlile redeschise fizic și situația e bună. Peste 10.000 de școli funcționează fizic, cu elevii în școală, peste 6.000 de școli în scenariul galben. Suma sumarum, peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic școala, adică peste 70%. Trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a terminat.

Chiar dacă s-au luat măsuri restrictive care au permis să se reducă numărul de noi infectări, nu putem spune că am scăpat de pandemie. E extrem de important să respectăm restricțiile și să fim responsabili. Acum avem un motiv în plus: trebuie să le oferim școală, fizic, copiilor din România”, a explicat Iohannis.

Digitalizarea învățământului din România

Klaus Iohannis a vorbit și despre digitalizarea învățământului. Președintele este de părere că banii primiți de la Uniunea Europeană pentru redresare în urma pandemiei este un prilej bun pentru a începe investiții serioase în acest sens.

„A doua temă mare, cum putem finanța investiția din cei peste 30 de miliarde euro la dispoziția României pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică generată de pandemie. Am căutat cele mai bune zone în care pot fi ceruți bani pentru a face școala românească mai bună. Dorim să oferim tuturor copiilor șansa de a învăța pentru a avea o meserie serioasă, a viitorului.

Învățământul trebuie să fie digitalizat, platforme digitalizate pentru învățământ online, digitalizarea întregului sistem școlar. Trebuie să ne pregătim pentru învățământul online, să învățăm din lecțiile pandemiei. Digitalizarea e un capitol mare și greu ce poate fi rezolvat cu acești bani europeni capitalul dotare. E nevoie de mobilier școlar, de dotarea laboratoarelor, bibliotecilor, tuturor școlilor cu material didactic. Un capitol foarte mare care în ultimele decenii a fost în ultimele decenii neglijat”, a mai spus Președintele României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă