Klaus Iohannis, despre economia României: „Măsurile luate au fost juste și am reușit să evităm o recesiune tehnică”

În urma pandemiei de coronavirus, sectorul economiei a avut de suferit, dar datele arată că s-a înregistrat o creștere considerabilă față de trimestrele anterioare. Președintele României vorbește despre viitoarele planuri naționale și de relansare economică.

,,Economia românească începe să-și revină, datele arată o creștere de 5% în trimestrul III față de cel anterior. Măsurile luate au fost juste și am reușit să evităm o recesiune tehnică. Pentru o redresare solidă în continuare este nevoie de bani, pe care îi vom primi din fonduri europene.

Astăzi, am discutat cu premierul și miniștrii Planul Național de Relansare și Reziliență, care este foarte aproape de finalizare. Vorbim de peste 30 de miliarde de euro pentru reforme în multe sectoare publice, investiții de infrastructură și modernizare. Vom prezenta acest plan săptămâna viitoare, urmând să avem o dezbatere publică pentru a îngloba toate opiniile pertinente, iar de anul viitor vom finanța măsurile de redresare din aceste fonduri europene.

Sunt convins că vom reuși nu doar să ieșim din criză, ci să avem o creștere economică reală, care se va resimți în buzunarul fiecăruia”, scrie Iohannis pe pagina lui de Facebook.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă