Kaufland va finanța cu 500.000 de euro proiectele ONG-urilor românești

Kafland România va finanța ONG-urile româmești eligibile cu jumătate de milion de euro. Programul prin care finanțarea va fi făcută se numește „Start ONG”. A doua ediție a proiectului își propune să finanțeze mai multe ONG-uri lunar cu sume cuprinse între o mie și 10 mii de euro.

Primul apel al ediției din 2021 va fi lansat în 1 martie 2021, începând cu ora 09:00. Programul se desfășoară  pe durata a 10 luni, iar proiectele propuse pentru finanțare trebuie înscrise pe platforma www.startong.ro, începând cu data de 1 a fiecărei luni calendaristice.

În fiecare lună, organizațiile pot aplica pentru unul dintre cele 3 praguri de finanțare:

  • pragul I, cu o valoare de până la 1.000 de euro;
  • pragul II, cu o valoare cuprinsă între 1.000 și 5.000 de euro;
  • pragul III, cu o valoare cuprinsă între 5.000 și 10.000 de euro.

Algoritmul de evaluare a proiectelor urmează principiul primul aplicant – primul evaluat. În cadrul fiecărui apel, vor fi evaluate proiecte pentru fiecare pilon până la epuizarea bugetului lunar. Proiectele neevaluate vor putea fi reînscrise de către aplicanți în cadrul următoarelor apeluri ale programului.

Componenta dezvoltării organizaționale va juca un rol deosebit de important în ediția din 2021 a programului. Astfel, atât ONG-urile, cât și  instituțiilor publice din sfere precum educația și cu rol social, care vor câștiga proiecte în cadrul acestei ediții vor beneficia de sesiuni de formare și de instrumente utile, în domeniile esențiale pentru desfășurarea activității lor: atragere de resurse financiare, social media și PR, project management, design grafic etc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă