Iohannis: „numărul de bolnavi cu forme severe a crescut prea mult”. Șeful statului le-a cerut azi autorităților să implementeze măsurile cu fermitate

În ultima lună, numărul de cazuri de coronavirus a crescut considerabil, de aceea, statul a impus un set de măsuri și restricții mai drastice, chiar și o semi stare de urgență pe timpul nopții, în intervalul 23:00-05:00. Klaus Iohannis, șeful statului, spune că acestea dau roade, dar trebuie implementate cu fermitate de către autorități.

„Măsurile luate de Guvern, în urmă cu câteva săptămâni, pentru limitarea pandemiei de COVID-19 dau deja primele rezultate. Totuși, încă nu am reușit să îngrădim pandemia, drept urmare s-a impus recent al doilea set de măsuri, fiindcă numărul de bolnavi cu forme severe a crescut prea mult. Ne așteptăm ca efectele acestor noi reglementări naționale aflate în vigoare acum să se vadă în 2-3 săptămâni. Pentru a ajunge la acest rezultat, le-am cerut astăzi celor din Prefecturi, Poliție și Jandarmerie să implementeze aceste măsuri cu toată fermitatea și claritatea, pentru că în joc este viața cetățenilor, iar sănătatea românilor este, pentru noi toți, pe primul loc.”, scrie Iohannis pe pagina lui de Facebook.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă