Iohannis anunță impunerea de noi măsuri pentru combaterea pandemiei

Președintele Klaus Iohannis, în cadrul ședinței de Guvern, a anunțat modalități noi prin care pandemia creată de coronavirus va fi combătută în România. Acesta s-a referit, printre altele, la trecerea totală a învățământului în mediul online și de interdicția de a circula noaptea. Toate măsurile vor intra în vigoare de luni.

Pe aceeași temă: Aproape 10.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate astăzi

Noile măsuri de care vorbește președintele

  • Mutarea totală a învățământului în mediul online
  • Închiderea magazinelor la ora 21,00
  • Restricționarea circulației pe timpul nopții
  • Interzicerea petrecerilor publice și private
  • Închiderea târgurilor și a piețelor
  • Obligativitatea purtării măștii în toate spațiile, fie ele închise sau deschise

Principalele declarații ale președintelui

Klaus Iohannis a subliniat numărul ridicat atât de cazuri cât și de decese din România spunând că aceste numere sunt „prea multe”. Președintele a spus că măsurile pentru combaterea virusului trebuie să fie mai ferme.

„Sunt necesare noi măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online.
Angajații și din public, și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile publice și private trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă sunt în interior, sau în exterior, portul măștii trebuie generalizat”, declară Klaus Iohannis.

Președintele a mai vorbit despre faptul că operatorii economici ar trebui să își decaleze programul astfel încât aglomerația în mijloacele de transport în comun să fie evitată. În plus, președintele spune că viața românilor trebuie să se apropie cât mai devreme de normalitate, iar aceste măsuri se impun datorită acestui lucru. Klaus Iohannis a vorbit și despre alegeri reamintind de campanie.

„În același timp, începe campania electorală, va fi în condiții foarte stricte. Urmează și votul. Vă invit să vă implicați total pentru a garanta în cele mai bune condiții organizarea alegerilor.
Este posibil, am dovedit-o la alegerile locale care au avut loc acum puțin timp! Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză. Democrația trebuie garantată!”, declară președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Președintele are COVID-19 (despre clickbait)

Total
1
Shares
5 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă