Iohannis anunță că, probabil, circulația va fi restricționată de la ora 22,00

Klaus Iohannis, președintele României, anunță faptul că starea de urgență va fi prelungită cu încă 30 de zile. Toate restricțiile în vigoare vor fi păstrate. În plus, președintele spune că, cel mai probabil, restricțiile de circulație pe timp de noapte vor intra în vigoare de la ora 22,00.

„Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22.00. Nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a precizat șeful statului.

Principalele declarații ale lui Iohannis

„Adevărul este, şi este un adevărat trist, că avem încă mult prea multe clădiri neverificate sau neautorizate în ultimul deceniu. Ca să vă daţi seama: peste 40% dintre clădirile în care funcţionează şcoli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat. Astăzi am discutat nu atât despre probleme, fiindcă ele sunt cunoscute şi am pregătit un material introductiv suficient de bun, dar am discutat suficient de mult despre soluţii, fiindcă despre probleme s-a tot discutat. Eu îmi doresc, premierul îşi doreşte, toţi cei care au participat ne dorim să găsim soluţii şi să facem o dată şi o dată paşii spre şcolile sigure şi sănătoase pe care ni le dorim”, a precizat șeful statului.

„Atrag atenția că cifrele din ultima săptămână, privind evoluția pandemiei, sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă și ni se spune din toate părțile că presiunea pe secțiile ATI este foarte mare. Să nu irosim ceea ce am câștigat prin campania de vaccinare. Campania, care merge foarte bine: peste un milion de români vaccinați, numărul de doze administrate, dar și de centre, cresc de la o zi la alta. Până atunci – să nu ne înecăm la mal.” a declarat președintele.

De asemenea, se vor efectua investiții în sectoarele de interes, precum „investiții în spitale, dotarea spitalelor pentru a oferi condiții mult mai bune, crearea de noi locuri de muncă – mai ales pentru cei afectați de pandemie.”

Președintele a declarat că „peste 40% dintre clădirile în care funcționează școli sunt în zone cu risc seismic ridicat”, fapt care duce la realizarea unor proiecte pentru un mediu curat, dar și pentru școli sănătoase.

„Întâlnirea de lucru privind școlile sigure și sănătoase: discuțiile au vizat autorizațiile sanitare, vulnerabilitățile seismice, prioritățile de consolidare a fondului construit și autorizațiile la incendiu.

Editori: Larisa Topoliceanu și Ștefan Chețan

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă