Întârzierea livrărilor de vaccinuri AstraZeneca va fi compensată cu doze de la Pfizer-BioNTech

Comisarul european pentru Industrie, Thierry Breton, afirmă faptul că Uniunea Europeană își va putea respecta termenele stabilite pentru livrare de vaccinuri anti covid-19, chiar dacă au existat întârzieri ale vaccinurilor AstraZeneca. Compania Pfizer va produce o cantitate mult mai mare decât era planificat.

După anunțul de vineri, în care  compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca declara că va încerca să livreze statelor membre UE 30 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul lunii martie. Un număr mult mai mic față de obligațiile contractuale inițiale, de 90 de milioane, și față de angajamentul făcut luna trecută, de a livra 40 de milioane de doze. Thierry Breton a afirmat că întârzierea celor de la AstraZeneca este una „inacceptabilă”, însă până acum nu există niciun plan de a da în judecată compania.

Pfizer va suplimenta în locul companiei AstraZeneca

„Vestea bună este că, deşi există întârzieri cu AstraZeneca, nu vom întârzia cu programul nostru de vaccinare în primul trimestru. Pfizer produce mai mult, mult mai mult decât era planificat, şi ne va livra mai mult”, a mai  declarat comisarul european.

Livrările vaccinurilor anti covid-19 ale AstraZeneca depind de autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE, care trebuie să aprobe aprovizionarea de la o fabrică din Olanda, arătă un document intern, citat sâmbătă de Reuters.

De asemenea, Thierry Breton a spus că AstraZeneca are probleme cu testarea, ceea ce reprezintă un semn al problemelor de logistică, şi a îndemnat consiliul de administraţie al companiei să ia măsuri.

Editor: Topoliceanu Larisa
Sursa: Digi24

Total
2
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă