INSTITUIREA stării de URGENŢĂ în România, analizată în CSAT. Cîţu: „Decizia o va anunţa preşedintele imediat”

Parlamentul României trebuie să fie pregătit pentru orice dacă este nevoie, a declarat joi preşedintele Senatului, Florin Cîţu. La ora 13,00, şeful statului Klaus Iohannis va avea o întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre situaţia generată de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

România trebuie să fie pregătită pentru orice

‘La ora 13,00 este o întâlnire, după CSAT. Sunt sigur că o să fie informaţii despre situaţia la zi. Parlamentul României trebuie să fie pregătit dacă este nevoie pentru orice’, a afirmat Cîţu.

Decizia o va anunţa preşedintele imediat

Întrebat dacă se va declara stare de urgenţă, Florin Cîţu a răspuns: ‘Decizia este de CSAT, de preşedintele României. Dacă se va lua această decizie, o va anunţa preşedintele imediat’.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, de la ora 11,00, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Pe ordinea de zi a reuniunii este inclusă tematica privind implicaţiile asupra securităţii euroatlantice în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Joi dimineaţa, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene ‘să depună armele’ şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

Liderii europeni, al SUA, NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească ‘agresiunea militară’ împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei.

Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, iar prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis Misiunii României la NATO să ceară activarea articolului 4 din Tratatul de la Washington, care stabileşte un mecanism de consultare între aliaţi. AGERPRES

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă