Ilie Bolojan, una dintre propunerile lui Iohannis pentru funcția de premier. Este de 30 de ani în PNL, declarat unul dintre cei mai buni primari ai țării

Fostul primar al orașului Oradea și actual președinte al Consiliului Județean, membru PNL de 30 de ani este una dintre variantele lui Iohannis pentru funcția de premier. În urma ultimei ședințe de la Palatul Cotroceni, Ludovic Orban a fost pus să își dea demisia.

Cine este Bolojan?

Ilie Bolojan, liberal, a fost ales primar al orașului Oradea în 2008 reușind să atragă peste 50% din voturi. În 2012 a fost reales cu peste 65%. În 2016, Bolojan a recâștigat al treilea mandat cu 70%. În momentul actual este președintele Consiliului Județean Bihor.

A fost consilier local, consilier județean, prefect, secretar general al Guvernului și primar. La bază este profesor și inginer. Orașul pe care la condus este declarat cel mai sigur oraș din România și a atras cele mai multe fonduri europene.

A ajuns la șefia CJ Bihor, a concediat jumătate din angajații instituției, practică pe care a făcut-o și când a devenit primar pentru prima dată. Din banii economisiți acesta a modernizat orașul.

Total
14
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă