Guvernul Cîțu a fost demis cu 281 de voturi. Au votat 281 de parlamentari

Florin Cîțu, premierul României

Parlamentarii au votat astăzi moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat pentru a demite guvernul. Actul a fost adoptat cu 281 de voturi pentru, iar guvernul Cițu a fost demis. Premierul Cîțu i-a atacat pe cei de la USR de la tribuna parlamentului. Dan Barna a declarat că Cioloș va fi propunerea USR ca premier.

Citește și: TikTok va lansa NFT-uri în luna octombrie

Florin Cîțu și Emil Boc

Transmisia live din Palatul Parlamentului

Cîțu i-a atacat pe cei de la USR

„Sunt dezamăgit. USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să revină la guvernare cu un șef mai indulgent. Dragi români, îmi cer scuze că am avut încredere în USR. Adevărata față a USR am văzut-o astăzi. Socialismul e puternic în aceștia. Simt în rândurile parlamentarilor USR o nostalgie după Guvernul Zero”, a declarat Cîțu de la tribuna parlamentului.

„Prin votul de astăzi USR recunoaște că a avut miniștri incompetenți în ministerele pe care le-a ocupat. Nu mai au ce căuta la guvernare. Am fost prea indulgent cu incompetența și amatorismul acestor miniștri. Trebuia să îi demit mai devreme. Am tolerat o echipă de incompetenți pentru voi dragi români, că poate fac reforme. Nu voi mai permite așa ceva”, a declarat Florin Cîțu.

Barna îl propune pe Dacian Cioloș ca premier

„Propunerea de premier este Dacian Cioloș, dar o să fie discutată. Pe structura coaliției așa cum a fost ea prima propunere aparține de la PNL, însă dacă se propune varianta noastră Cioloș este pregătit”, a declarat Dan Barna.

Fostul vicepremier spune că moțiunea pe care au votat-o „nu era necesară”, dar e „ o moțiune de care România are nevoie”. Dan Barna mai spune că „această coaliție poate să scoată România din criză fără Florin Cîțu” și că nu au existat discuții cu Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu: „Superman, zboară acasă”

„România moare de foame la propriu. Oamenii nu au nevoie de supereroi, ci de salarii și pensii decente, de școli și spitale, de căldură și apă caldă. Oamenii au nevoie de respect. Oamenii s-au săturat de voi. Mă uit la domnul Barna. Aveți șansa astăzi să vă spălați păcatele. Aveți șansa să vă recunoașteți păcatele. Trebuie să trimitem acasă acest guvern și să salvăm România. Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin”, a declarat Marcel Ciolacu.

Total
38
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă