Gigantul italian Nexi afirmă că „contribuie” la crearea unui euro digital

Digital-euro, sursă: macaubusiness.com
Digital-euro, sursă: macaubusiness.com

Directorul gigantului italian, Nexi, a declarat că firma sa colaborează cu Banca Centrală Europeană și contribuie la dezvoltarea versiunii digitale al euro.

citește și:Salariul minim pe economie: beneficii și dezavantaje pe baza noilor mecanisme de calcul

“Începem să vorbim despre o nouă versiune a numerarului”, a declarat directorul general al Nexi. “Acesta este motivul pentru care ne implicăm cu BCE”.

În iulie, Banca Centrală Europeană a declarat că va trece la faza de explorare a planurilor sale de dezvoltare a unui euro digital. La începutul lunii septembrie, Jurgan Schaaf, consilier al conducerii superioare al Infrastructurii de piață și a plății din cadul BCE a declarat că perioada de investigație de doi ani nu reprezintă o confirmare că planurile vor merge mai departe.

Digital Euro ar contribui la soluționarea situațiilor în care oamenii nu mai preferă numerarul și ar evita dependența de mijloacele de plată digitale emise și controlate din afara zonei euro, care ar putea submina stabilitatea financiară și suveranitatea monetară.

Totodată, în august, yuan-ul digital a fost utilizat pentru prima dată, după mai multe teste, pe piața internă a contractelor futures.

Total
21
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă