Germania dorește semnarea unui contract cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V

Jens Spahn, ministrul german al Sănătății, a declarat vineri că este de acord cu semnarea unui contract între Germania și Rusia pentru achiziționarea dozelor din vaccinul Sputnik V împotriva Covid-19, pe motiv că Uniunea Europeană „nu face nimic” pentru a achiziționa serul rusesc, conform Reuters.

Ministrul german a declarat într-o conferință de presă „Pot să mă gândesc la situația în care încheiem contracte – și o facem rapid”. De asemenea, acesta a adăugat că Germania este într-un contact strâns cu Rusia pe teme ce privesc vaccinul.

Însă, pentru semnarea acestui contract Germania impune o precondiție, aceea  fiind de a cunoaște  mai multe detalii și numărul de doze pe care ar urma să-l primească.

 „Sunt foarte mult în favoarea ideii de a o face la nivel național, dacă Uniunea Europeană nu face nimic”, a adăugat Jens Spahn.

Vaccinul rusesc comandat deja de alte țări

Deși vaccinul rusesc nu a fost a fost încă  autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, țări precum Ungaria, Cehia și Slovacia se numără printre puținele țări care deja au comandat, primit sau care deja au început imunizarea cetățenilor cu vaccinul Sputnik V.

Ungaria a comandat 2 milioane de doze de Sputnik V din Rusia și 5 milioane de doze Sinopharm din China și este prima țară din Uniunea Europeană care a început oficial vaccinarea cu Sputnik V, conform MediaFax.

Editor: Topoliceanu Larisa

Total
4
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă