Galerie foto: Alba Iulia de 1 decembrie 2020

Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 este comemorată în fiecare an. Aceasta este cel mai bine reprezentată de fotografia în care Iuliu Hossu citește „Declarația unirii” în fața marii adunări naționale. Acum, în 2020, când România s-a confruntat cu o pandemie cel care a transmis un mesaj poporului român la Alba Iulia a fost Nicolae Albu. El a citit în fața camerelor de filmat mesajul premierului Ludovic Orban.

Mesajul premierului

„Chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricțiilor impuse de pandemie rămâne la fel de importantă pentru noi prin rolul pe care Marea Unire de la 1 decembrie 1918 l-a avut desăvârșirea statului național. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care a fost și perioade de grea încercare pe care românii le-au depășit uniți în atingerea unor idealuri sau depășirea unor situații de criză. Astăzi, când ne vedem nevoiți din cauza pandemiei să marcăm ziua națională fără parade, defilări și alte evenimente intrate în tradiție este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuți asupra exemplelor de unitate din istoria noastră.

Ne emoționează semnificația acestei zile ăn care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea națională și stărruința unui popor de a deveni o națiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile românești în interiorul acelorași granițe. Să privim însă acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru pe care-l putem depăși cu bine, dând dovadă de coeziune și de maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul. Doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către dezvoltarea României.

La mulți ani România, la mulți ani dragi români, iar următoarea zi națională a României să ne găsească pe toți cu bine! Ludovi Orban, prim ministru al României”, a declarat Nicolae Albu.

Galerie Foto

Total
14
Shares
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă