Fundația UBB, împreună cu Consiliul Studenților, donează tablete, laptopuri sau calculatoare tinerilor care nu pot participa la cursurile online

Fundația UBB, împreună cu Consiliul Studenților de la Universitatea Babeș-Bolyai (CSUBB), oferă sprijin tehnic studenților care nu pot participa la cursurile online. Tinerii care se confruntă cu dificultăți financiare pot completa o cerere. Ulterior, aceștia pot primi o tabletă, un laptop sau un calculator din partea celor două ONG-uri.

Dacian Dragoș, președintele Fundației UBB, spune că se va dona aparatură tehnică „în funcție de care va fi nevoia”. El spune că, bazat pe nevoia tinerilor „se vor obține și finanțările necesare ca să le acoperim, chiar dacă nu toate odată”. Numărul exact de dispozitive donate se va ști doar la finalul campaniei, totuși președintele Fundației UBB spune că poate fi vorba de cel puțin 20-30 de tablete.

„Am putea merge pe 20-30 de tablete cel puțin. Mai avem și monitoare la care trebuie să le cumpărăm calculatoare. În funcție de nevoi ne adaptăm. Acum se stabilesc și bursele sociale și, cu această ocazie, se identifică și cei care ar avea nevoie de ajutor”, declară Dacian Dragoș.

Care este motivul achizițiilor

„E de văzut în ce măsură, într-adevăr, lipsa acestor echipamente împiedică participarea în online. Nu neapărat că nu pot participa deloc, căci se poate și de pe telefon, dar ideea este să se participe în condiții cât mai bune. Cel puțin o tabletă este necesară în online”, adaugă Dacian Dragoș.

Subprefectul studenților, Matei Tudor, spune că proiectul este un parteneriat între cele două ONG-uri. CSUBB urmează să afle cine sunt studenții care se află într-o situație materială precară și care nu pot urmări cursurile în sistem online.

Subprefectul amintește de faptul că Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a mai făcut un astfel de proiect în semestrul din anul trecut universitar și „atunci în toamnă nu s-a saturat cererea”. El subliniază faptul că există, într-adevăr, nevoia unui astfel de proiectu în rândurile studenților din cadrul universității.

„Am făcut (n.r. CSUBB) research pe partea asta tot timpul. Am încercat să aflăm dacă sunt probleme cu internetul și infrastructura. Încercăm să găsim o soluți fie cu facultatea, fie cu universitatea să le putem oferi un sprijin măcar de infrastructură”, adaugă Matei Tudor.

225 de mii de lei pentru laptopuri în 2020

Un astfel de proiect a fost finalizat și în 2020, de această dată chiar de UBB. Atunci, studenții care beneficiau de bursă socială sau care se încadrau în plafonul bursei sociale au primit fonduri suplimentare din partea universității în vederea achiziționării dispozitivelor necesare.

„Am încercat să îi ajutăm pe studenții care sunt beneficiari sau au dreptul la bursă socială și au posibilități restrânse de a-și achiziționa laptopuri. Au fost alocați 225 de mii de lei, din bugetul universității, pentru acest proiect”, descrie Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB.

În plus față de asta, UBB a depus un proiect pe fonduri europene care ar sprijini studenții ce se află într-o situație asemănătoare.

Cum te poți înscrie

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă