Floreștenii au reciclat astăzi peste 2000 baterii în cadrul proiectului ECOmuna Florești

Baterii reciclate de floreșteni în cadrul proiectului ECOmuna Florești

Proiectul ECOmuna Florești a debutat cu un concurs de strângere de baterii. Floreștenii, pentru a se înscrie la concurs, au dus baterii într-un punct special de colectare. Pentru a-i recompensa pe fiecare dintre participanți, organizatorii le-au oferit cadouri. În urma centralizării datelor, primarul Bogdan Pivariu i-a felicitat pe câștigători.

„Ca premii am luat produse Decathlon. O să fie palete, mingi, iar cu câștigătorul mare vom discuta. Fiecare participant primește o diplomă, un pliant informativ, un semn de carte cu magnet și o sticlă în care să pună apă”, a declarat Claudia Micle, unul dintre organizatorii proiectul. Ea a adăugat faptul că, din cauza numărului foarte mare de participanți, „după epuizarea stocului de sticle pentru apă, ceilalți participanți au primit rucsăcel sau lanternă de cap”, a declarat Bogdan Pivariu.

Ce spun Floreștenii despre eveniment

Floreștenii s-au adunat în număr mare încă de la primele minute ale competiției. Trif Raluca, una dintre persoanele care a colectat baterii, adus 88. Ea spune că reciclează cât de mult poate. „Este în drum spre casă, iar evenimentul a fost potrivit pentru noi. Ar trebui făcute mai des astfel de evenimente”, a declarat Trif Raluca.

Referitor la colectarea selectivă, o altă ramură a ecologizării, Trif Raluca spune că a „colectat în mod uzual plastic, dar de când s-au desfințat punctele de colectare am încetat să colectăm”. Aceasta a adăugat că îi este acum „peste mână să facă acest lucru”.

Un alt floreștean a colectat 224 de baterii. „De mulți ani le colectez și acum motivația este și pentru copii. Să știe că trebuie să recicleze. Nu e foarte bine să le împrăștiem sau să le aruncăm la gunoi pentru că au tot felul de scurgeri și acizi. Deteriorează mediul”, a declarat Oltean Nicolae, un floreștean care a venit cu cei doi copii ai lui să recicleze baterii.

„Colectăm selectiv și acasă. Plastic, metal și sticlă. Am mai participat la evenimente de genul acesta. Le-am dus (n.r. pe cele două fete) la Polus când era mașinăria unde puteam colecta selectiv. La un alt concurs la care am participat am dus peste 400 de baterii. Încet, încet sperăm să învățăm să avem grijă și de mediu și de noi în primul rând”, a adăugat Oltean Nicolae

Măsălar Bogdan, un floreștean care a colectat 262 de baterii timp de aproximativ un an. „Le strâng că nu e ok pentru natură. Eu strâng și uleiul și îl reciclez”, a declarat acesta.

Pe primele 10 poziții s-au aflat persoane care au colectat peste 200 de baterii fiecare. Statistica oficială cu privire la numărul exact de baterii colectată va fi disponibilă mâine.

Total
22
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă